A Brabus neve mindenki számára a bivalyerős Mercedeseket jelenti. Nem hazudtolja ezt meg legújabb alkotásuk sem, a Barabus E V12 Biturbo, amely a világ leggyorsabb gyári utcai szedánja is egyben. A világrekordot jelentő 350,2 km/h-át az olaszországi Nardo tesztpályáján sikerült beállítaniuk, egy 640 lóerős erőmű a segítségével.

Az eddigi rekordot (330km/h) is egy Brabus, egészen pontosan a W 211, E osztályos Merci tartotta, amivel 1996 októberében írta be magát a cég a Guinness rekordok könyvébe.

Az új Brabus E V12-t egy rendesen megpiszkált Barabus SV 12-es aggregát hajtja. A motor alapja a 600-as Mercikben használt 12 hengeres blokk, amit természetesen egy kicsit átdolgoztak: a hengerűrtartalmat 5.5-ről 6.3 literre növelték, e mellett sport vezérműtengelyek, módosított hengerfej, új kipufogó rendszer és átprogramozott elektronika került beszerelésre.

Az eredmény döbbenetes: a (5100-as fordulaton) 640 lóerő mellé 1026 Nm (!!!) nyomaték párosul, ami már 1750-es fordulatnál is rendelkezésre áll. Ezt a hatalmas erőt egy 5 sebességes automata váltó segítségével juttathatjuk a hátsó kerekeken keresztül az aszfaltra. Az biztos, hogy nem kell a vissza váltással bíbelődnünk ha szeretnénk egyet gyorsulni.

Ezzel a hihetetlen teljesítménnyel az autó menetteljesítménye is elképesztő: a több, mint másfél tonnás monstrum 0-100 km/h-ra 4.5 másodperc, 0-200-ra 11.7 másodperc, 0-300-ra pedig 30.6 másodperc alatt gyorsul fel.

Ekkora teljesítményhez természetesen elengedhetetlen a megfelelő tapadás. Ezt a 19”-os Brabus Monoblock VI felniken feszülő elöl 255/35-ös hátul pedig 285/30-as speciális Pirelli abroncsok biztosítják.

Az autó futóműve sportos és egyben komfortos. Magasságát kívánság szerint állíthatjuk 30mm-es intervallumban. A biztonságért pedig egy SBC elnevezésű hidraulikus fékrendszer gondoskodik elől 375 mm-es, hátul 355 hűtött féktárcsákkal.

A sebességrekord felállításához azonban nem elég a nyers erő. Ehhez mindenképpen párosulnia kell megfelelő aerodinamikai tulajdonságoknak is, melynek érdekében felkerült egy átdolgozott első és hátsó lökhárító, valamint számos egyéb apró átalakítást is eszközöltek a gápen. Természetesen az autó számos szélcsatornás teszten ment keresztül, így garantált a tökéletes aerodinamika.

A belsőtérben luxus-luxus hátán, de mi mást is várhatnánk egy Brabus Mercitől. Van itt minden ami szem szájnak ingere: full Alcantara bőr borítás, karbon belső elemek, Brabus multimédia csomag (DVD, LCD-k), és elektronikus szerkenytyűk végeláthatatlan sora.

Az BRABUS E V12 Biturbo-t kis szériában gyártják, potom 298.000 eurós kezdő áron.