Lexus RC-F

A Lexus RC-F őrült jól néz ki. Ráadásul V8-as motorjának a teljesítményét több, mint 450 lóerősnek ígérik a japánok. Különleges is ez a V8-as, mert kettős üzemű motor: a hagyományos benzinüzemnek megfelelő négyütemű Otto- és a Toyota-Lexus hibrideknél alkalmazott Atkinson-ciklusban egyaránt képes üzemelni. Az utóbbi előnye, hogy alacsony fordulatszámon gazdaságosan üzemeltethető, míg magas fordulatszámon az Otto-ütemeket alkalmazva nagy teljesítményt ad le. A motor nyomatéka szintén rejtélyesen megadott, több mint 520 Nm. A motorhoz nyolcfokozatú automataváltót társítottak.

Lexus RC F
Akipufogórendszer folyamatosan szabályzott, így a hangja széles skálán szólhat. Van még finomság, a hátsókerékhajtású kocsi aktív differenciálművével a kerekek fékezése nélkül a nyomaték pontos oldalankénti megosztásával javítják az elérhető kanyarsebességet. A futómű körül is újítottak, például kovácsolt alumínium féktárcsákat szereltek fel, amelyekkel súlyt takarítanak meg ? ráadásul rugózatlan tömeget.
Az utastér emlékeztet a Lexus LFA szupersportautóra, a lényeg a központi kijelző. Ezen üzemmódtól függő adatcsoportokat jelenít meg az autó, mindig a pillanatnyilag legfontosabbakat. 

Lexus RC-F