Nem telt el izgalmak nélkül a Tuning World Bodensee-n töltött második napunk sem. Az Európa legszebb autója címért folyó megmérettetésen mindkét hazai versenyzőnk párbajozott ma, ezúttal végre nem egymás ellen.

Egyre izgalmasabb párbajok váltják egymást az European Tuning Showdown (ETS) arénájában. A selejtezőn 10 autó búcsúzott a bajnoki címtől, ma pedig már egyenes kieséses rendszerben folytak a párbajok a továbbjutásért.

A tegnapi szerencsétlen összesorsolást követően, pontok alapján Feri Mustangja is bőven a keretben maradt, így Bara Laci mellett neki is szurkolhattunk a délután háromkor kezdődő összecsapáson. Az első magyar-vonatkozású párbaj az övé volt, ellenfélként pedig egy kívül-belül makulátlan német Golf I kabriót sorsoltak vele össze, amit az esélyek latolgatás során bőven az élmezőnybe vártunk.

a DF Mustang és mai ellenfele

Az autók vizsgálata során ma már sokkal inkább belementek a részletekbe, a zsűritagok is többen voltak, és igazság szerint egyetlen apró zug sem maradt az autókon, amit tüzetesen át ne vizsgáltak volna. A pontozólapok igen részletesek, számos szempont figyelembevételével áll össze a végeredmény:

1. Karosszéria, fényezés, külső design
2. Beltér, ülések, belső kidolgozottság
3. Motor, motortér, technika és tuning
4. Kerék, futómű, fékek, kerékjárstok
5. A véghezvitt munkálatok minősége
6. Ötlet, koncepció, téma, tuningfaktor
7. Speciális átépítések, egyediség
8. Összkép, benyomás

A hat versenybíró maximum 480 pontot adhat egy autóra együttesen, értelemszerűen a nagyobb mennyiséget megszerző jármű jut tovább. A pontszám azonban egyáltalán nem mindegy, hiszen a kiesettek között a legmagasabbal rendelkező autók számára ott a vigaszág, mellyel még akár a végső győzelmet is megszerezhetik a verseny végén - így garantált, hogy a szerencsétlen párosítások miatt ne eshessenek ki már ez elején az élmezőnybe tartozó autók.

mindössze 6 pont döntött a továbbjutásról

Az első párbaj igen hosszúra nyúlt, a DF Mustangja pedig láthatóan igen nagy sikert aratott a zsűrinél és a speakernél is egyaránt. Várható volt, hogy szoros lesz az eredmény, a két autó között mindössze 6(!) pontnyi különbség döntött, sajnos a Golf javára. Azonban a zsűritől rögtön megtudtuk, hogy a pontszámok alapján Feri biztosan a vigaszágon továbbjutók közé kerül, tehát versenyben lesz a holnapi napon is - remélhetőleg akkor már egy szerencsésebb párosítás keretei között.

Bara Laci és ellenfele

Közvetlen ezután következett Bara Laci párbaja, aki ellenfélként egy nagyon szép olasz VW Corrado-t kapott, full bőr utastérrel, clean motortérrel és airride futóművel szerelve. Annyi biztos, hogy - showcarokhoz nemigen szokott hazai szemmel - túl sok mindenbe ezen az autón sem tudtunk volna belekötni, kivitelezés szempontjából inkább egy patika officinájában, mint egy garázsban tudtuk volna elképzelni a mindennapokban. Ennek ellenére az autó a Combo-hoz hasonlóan mindennapi használatban van (de az utat idáig mondjuk tréleren tette meg).

A szervezőktől már jóval a verseny előtt tudtuk, hogy itt, a Volkswagenek szülőhazájában igencsak villantani kell ezzel a márkával, hogy speciális átépítésben és koncepcióban újat mutasson valaki, ebből a szempontból tehát mindenképpen a Combo indult jobb pozícióból. A kérdés már csak annyi volt, elég lesz-e mindez a makulátlan, de kétségkívül sablonosabb Corrado ellen.

ÉS IGEN!!

Bara Laci és a Combo egyértelmű győzelmet aratott, így mindkét hazai indulónk versenyben maradt, holnap tehát tovább drukkolhatunk nekik a minél jobb helyezésekért - folytatása következik!