ismét egymást követték a magyar autók párbajai

Újabb izgalmakkal teli nap virradt a Tuning World Bodensee-n tartózkodó magyar csapat számára: mindkét autónk versenyben volt az Európa legszebb tuningautója címéért folyó European Tuning Showdown-on, ezúttal pedig a középdöntőben folytak a küzdelmek.

Aki itt továbbjut, az már biztosan a TOP 20-ban van, a tét tehát cseppet sem volt kicsi, ehhez mérten pedig a még versenyben lévő autók közt sem lehetett már sallangot találni. A mezőny fele gyakorlatilag kiesett, a tegnapi eredmények szerint Bara Laci Combo-ja győztes párbaj után, Feri Mustangja pedig vigaszágon volt még versenyben. Mindketten a TOP 30-on belül, a kérdés már csak az, hogy ezen belül hol végeznek majd.

A Combo párbaja

Az ellenfeleket már délelőtt megkapták a fiúk: Laci a Ferit tegnap kiejtő Volkswagen Golf I-est kapta, a Mustang ellenfele pedig a "Suicide" BMW E82-es lett, melyet egészen egyedi téma szerint épített át tulajdonosa. A fő téma egy láncfűrész volt (amit egy véres vödörrel egyetemben magával is hozott a gazdája) mellyel mintha kettévágták volna az autót: bal oldalon fehér, jobb oldalán fekete színt kapott, amit kívül a részletgazdag matt fóliázás, belül bőrözés és fényezés formájában viselt magán az autó.

Laci is kifogta a kabrió egyest

Az első párbajt most Laci vívta, de az eddigiekre alapozva őszintén nagy meglepetés lett volna, ha megveri a Golfot. Egyrészt, a tegnapi eredmények alapján a Mustang cirka 20 ponttal állt a Combo előtt, a Golf pedig - igaz csak 6 ponttal - de őt is megverte. Másrészt, a zsűri ma már nagyon ráment a legapróbb hibákra is minden egyes autónál, egy mindennapi használatban lévő autó így pedig már sokkal nagyobb hátrányból indul egy tréleren közlekedővel szemben, hiába kevesebb az egyedi ötlet az utóbbiban.

nem lett meglepetés

Sajnos ezt támasztotta alá az eredmény is: a Golf jutott tovább, Laci pedig a TOP 30-on belül végzett - hogy pontosan melyik helyen, az holnap kiderül.

Rögtön ezután következett Feri párbaja, ami sokkal ígéretesebbnek tűnt. A BMW témája ugyan nagyon eltalált és egyedi, viszont a kasztnija a grafikában gazdag fóliától eltekintve szinte gyári, de például a motor és a futómű technikai paraméterekről ekkor még semmit nem tudtunk. Ha ezekben kevesebbet tud a Mustang-nál, akár borítékolható lehet a győzelem.

Feri ellenfele az öngyilkos BMW

A párbaj során azonban számos paraméterre fény derült. A BMW motorjához is elég komolyan hozzányúltak, az airride mellett a fékeket is módosították, a grafikázott matt fólia ilyen minőségben történő felhelyezése pedig korántsem rutinművelet - volt tehát bőven a tarsolyban a másik oldalon is.

Az eredményt pedig - hasonlóan, mint Laci tegnapi párbajánál - végül a koncepció döntötte el: az átalakítások komolyságát tekintve hiába volt előrébb a Mustang, a több pontban is fontos mércét jelentő egyedi téma a BMW felé billentette a mérleg nyelvét.

kétesélyes volt, végül győzőtt az egyedi koncepció

Mindkét versenyzőnk számára befejeződtek így az idei ETS-párbajok, a holnapi nap folyamán pedig a versenyben maradt húsz autó küzd tovább a főnyereményért. Laci és Feri pontos helyezése a holnapi díjátadó során derül ki, ebben a mezőnyben viszont akárhol is végeztek, egyértelműen büszkék lehetünk rájuk!

Ezúton (is) gratulálunk mindkettőjüknek a kijutáshoz és a derék helytálláshoz hazánk színeiben! A lehetőség pedig már biztos, hogy jövőre is nyitva áll a magyar autóépítők számára az AMTS-en keresztül, így aki kedvet érez, már most elkezdhet gondolkozni a 2015-ös koncepción.

Folyatása következik!