ez bizony VOSSEN CV4

A Tuning World Bodensee kiállítási csarnokainak felét idén is az Exhibitor Area foglalta el, melyet szinte teljes egészében a kiállító cégek, szervezetek és partnerek standjai foglaltak el.

Túl sok újdonságot nem tartogattak a B1-B3 jelzéssel ellátott pavilonok, a nagyobb kiállítók jórészt idén sem hiányoztak. Főként a KW Gmbh, az ST, a JOM, a AEZ, DOTZ és a Foliatec alkottak emlékezeteset installációk szempontjából, de kisebben, vagy egyszerűbb standdal is rengetegen képviseltették magukat.

az ST futőművek standja, Ken Block reklámmal a háttérben

Ami idén hatalmas sláger volt, azt egyértelműen a különböző fóliákban, azon belül is a stickerbomb mintázatokban kell keresni. Igazság szerint a B-s pavilonokban (beleértve a hifist is) nem is nagyon volt olyan sor, ahol ne találkozunk volna ilyen árussal, hol előre leszabva, hol méterre vágva árulták, de vitték is mint a a cukrot.

Járművek tekintetében itt már jóval "demóautósabb" volt a felhozatal, stílusban sokkal inkább a egyszerűbb, gyárias tuning uralkodott, szemben a klubos zóna színpompás építéseivel.

Kivétel ez alól főként a B4-ben akad, ahol szokás szerint a hifi és a multimédia állt a középpontban. Kiállítók terén az Alpine és a Clarion hozott látványos demóautókat, de szokásos kamionjával és jókora standdal itt volt a Pioneer is, közvetlen szomszédságában a JVC-vel, akik fő látványosságát ezúttal is az extrém Hertz Grande Punto biztosította. A csarnok csaknem felét a hangnyomásversenyre  - dB Drag European Springbreak - érkezett autók töltötték meg.

egy szép kakukktojás a hifis zónából

Ahol kissé szegényesebb volt a helyzet a megszokottnál, az az "elitnek" helyet adó B5-ös csarnok volt. Míg 2007-ben még a legnagyobb pavilont töltötték meg, a legnagyobb tuningcégek évek óta kisebb számban jelennek meg Bodensee-n. Láttunk persze Hamann, Startech és Brabus építéseket is elszórva egy-egy kiállítónál, de idén már külön standdal egyikük sem jelent meg.

tavaly az AMTS-en is járt: Hertz Grande Punto

A legnagyobb standokat a főtámogatók, a Yokohama és a Skoda hozták, továbbá jelentős területet kapott a Tune it. Safe! programért felelős VDAT és az Eibach is. Hogy  ne maradjon a nép szuper sportautók nélkül, külön részleget szenteltek nekik az AutoBild égisze alatt. A 0-300 Sportwagen néven futó placc többek közt egy Gemballa GT Spidert is tartogatott - ilyesmit sem gyakran látni már, ugye.

Gemballa GT Spider

A szép hoszteszek hiányáról messze földön híres német kiállítások trendjét a Tuning World Bodensee sem törte meg idén, most lányok is szinte elvétve akadtak csak a standokon. A kevesebb néha több elvét követve azonban akiket kint láttunk, jórészt meglepően csinosak voltak, főként, hogy több cég is bevetette a celebkártyát: hívj meg a standodra mondjuk egy Playmate-et dedikáltatni, hirdesd meg és az állandó tömeg garantált. Hát ez bizony több helyen be is jött.

Csarnokon kívüli csemege: A tavalyi ETS-győztes, Johann Eriksson Chargere. Élőben is hihetetlenül szép

Folytatása következik!