Ismét eltelt egy év, így elindulhattunk a világ leghíresebb Treffen-jére. Már az első napon kiderült számunkra, hogy a felhozatal idén a legkomolyabb az elmúlt évekhez képest. Sajnos ez igaz volt a rend őreinek intézkedéseire is, de erről kicsit később.

 Szokás szerint a hivatalos napok előtti hétre időzítettük a látogatást, amire (sajnos csak) hat nap jutott. Szálláshelyül a Turbokurve-val szemben lévő kempinget választottuk. Így nem is kellett sokat mozgolódni, hiszen előbb-utóbb a legtöbb autó végül csak megjelent a placcon. Az autók között sétálva azonnal feltűnt, hogy soha ennyi "nem megszokott" vassal nem találkoztunk az évek során. Többek között japán, amerikai és olasz építésekkel érkeztek számos országból, amit a GTI fanok nem mindig néztek jó szemmel.

A rendezvény egészére jellemző volt, hogy a márkák új szériái voltak többségben. Vento-t, malac Passat-ot, E30/E36-os Bmw-t alig lehetett látni, talán csak Audiból volt fellelhető több régebbi példány. Felnik terén is megnyilvánultak az új szériák, bár ezen a téren a Tron Golf plexiglass szettje volt a legnagyobb szemmágnes. Először azt hittük, hogy az anno elhíresült darabonként 1 millió értékű D' Vinci szett van rajta. Ám kiderült, hogy ez egy (még) egyedi szett Windrad név alatt. Tavaly is az egyik legtöbbször fotózott autó volt kint, most sem volt ez másként. A legtöbb autón viszont a BBS-ek mellett Vossen, Rotiform és a 3sdm márkákat láthattuk, de a többség figyelme a Rad48, a Dampfhammer vagy a Messer termékekre fektetett prezentációkra irányult. Utóbbi komplett csapattal érkezett, ahogyan tavaly a Vossen tette. Ez jó húzásnak bizonyult, mert a legtöbben őket keresték odakint.

A nagy melegre való tekintettel a legtöbben csak este hozták ki büszkeségeiket, így szinte több képet lőttünk éjszakai funkcióval, mint nélküle. Sajnos ez a képek minőségén is látszik, de legalább láthattunk több száz építést, amit előtte még nem. A beígért esőzésekből pedig pont a legjobb nap délutánjára, a pénteki Low találkozóra jutott. Reggeltől kezdve szinte folyamatosan tömve volt a parkoló, de az eső sok embert távozásra késztetett. Viszont nem lehetünk telhetetlenek, így is a legkevesebb csapadék volt, amit eddig kint kaptunk. Sajnos ez nem mondható el a "szervek" intézkedéseiről. Kezdve onnan, hogy a kanyarnál egy rendőrséggel együttműködő biztonsági cég emberei dolgoztak.

Jól megtermett egyenruhások sétáltak az emberek között kutyával vagy anélkül és forgalomirányító hölgyek próbálták szabályozni a nézelődőknek kedvező bátrabb sofőrök gyorshajtását vagy burnout-jait. Ha valaki mégis keménykedett, annak a rendszámát felírták. Ezzel annyit értek el, hogy nem a placc bejárata felé, hanem a kijárata felé volt a zsiványkodás. Ha valaki megmutatta, hogy az autójába épített hangtechnika mire képes, valamelyik hölgy azonnal ott termett és figyelmeztetéssel kikapcsoltatta a zenét, még a lehalkítás sem volt elfogadott. Ha valaki erre nem volt hajlandó, akkor hívták az erősítést. Ezt bojkottálta az angol Bmw-s csapat vezérgépének tulaja, akinek rendszere telefonról volt vezérelhető.

Nyitott ajtókkal döngette a zenét, amire a biztonságiak azonnal haraptak. A hangerő kisebb lett, de a : "Kié az autó?" kérdésre senki sem válaszolt. Ezt még eljátszották háromszor az egyre nagyobb tömeg előtt, konkrétan szénné égetve a (sajnos) munkáját végző hölgyet, aki segítségért sietett. Ezalatt a tulaj kikapcsolta a technikát és kivette a kulcsot. Az erősítés megérkeztével sem derült ki, hogy kié a vas, holott mindenki látta. Így a rendszám felírása maradt büntinek, de ezalatt is mindenki rajtuk röhögött. A rendőrök airride szigorításához pedig nehéz mit hozzáfűzni, hisz hogyan lehetne a minimális magasságnál elfordítani a kereket??? Szóval ezek a dolgok beárnyékolták kicsit a rendezvény fényét, de a helyiek felháborodása miatt is reméljük, hogy jövőre ezen változtatnak valamit, hisz az emberek javarészt a  tuningért mennek ki. Bárhogy is lesz, mi ott leszünk!

Az idei felhozatalról pedig beszéljen 900 kép. kacsint

 

A beszámolóért és a most is remek képeket nagy köszönet a Stryker & Drugan párosnak! Ha tetszenek a fotók, dobj egy like-ot facebook oldalukra is, valamint tekintsd meg 2006 óta növekvő gyűjteményüket, melyben már több, mint 7.000 különböző tuning vas található, szerte a kontinensről. Minden bizonnyal a Tiéd is köztük van! kacsint