Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Július 23-án, szombaton került sor a MüllerArt Gyorsulási Futam rendezvénysorozat hatodik állomására, amely az idei kunmadarasi szezonzáró gyorsulás is volt egyben. A helyszínre szokás szerint már korán reggel érkeztünk, és viszonylag gyorsan össze is pakoltuk standunkat, valamint a Carstyling.hu VIP parkolót, ahová ezúttal is klubtagjainkat, valamint az idei 8 fordulós tuning autó szépségverseny aktuális nevezőit vártuk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami az eddigiekhez képest újdonságként hatott, az a standunk szomszédságában felállított szlalom-pálya volt, mely az I. VaRázs Mini-Rallye-nak adott otthont a nap folyamán. A fő érdekességet pedig természetesen ezúttal is a 402 méteres versenytáv – ez alkalommal teljesen ingyenes nevezéssel - valamint a mellette felsorakozott kiállítói standok szolgáltatták. 10 órára minden készen is állt a kapuk megnyitására, melyen szép számú néző- és versenyző sereglett be a délelőtt folyamán. A verseny közvetlen szomszédságában egyébként egy veteránmotor találkozót is tartottak, mint később kiderült.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A nap folyamán számos ismerős, valamint a MüllerArtos versenyeken még nem látott arc futott be a helyszínre. Parkolónkban köszönthettük a ViharSarki Tuning Club jó néhány tagját, valamint több új arcot, akik között külön kiemelném az S&H Autotuning Seat Leonját, mely személy szerint a mai napig kedvenc hazai autóim közé tartozik. A résztvevőkkel standunknál remek kis partysátor-tábor kíséretében telt el ez a nap, melynek a mára már megszokottá vált monszun-időjárás ezúttal sem igazán kedvezett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulási mezőnyt illetően, ismét itt volt szinte mindenki, aki számít, a nap folyamán szépen lassan befutottak az összes kategória éllovasai. A verseny ez alkalommal kicsit izgalmasabban alakult, mint eddig, ennek fő oka volt, hogy dél körül sajnálatos módon elkezdett esni az eső, így ez idő alatt elég érdekes időeredmények születtek. A slick gumival induló kollegák számára bizonyult a legkedvezőtlenebbnek a nedves aszfalt, de elég sok versenyzőt (köztük engem is) utolért az üvöltő motorral egy helyben álló Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!autó élménye :) A délutáni száradásig elég vicces adatokat olvashattunk az eredmény-kijelzőn, megfelelő rajt híján fél-, egy másodperccel rosszabb idők születtek a megszokottaknál. Az időmérők vége előtt kb. egy órával újra kisütött a nap, így igen nagy tolongás kezdődött a rajtvonal előtt, a száraz pályán pedig percek alatt átrendeződtek a döntőbe jutó TOP 8-ak sorrendjei.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az első kategóriát (0-1600 ccm) egy új trónkövetelő nyerte, kissé bontott orrú Honda Civic Sedan-ja társaságában. A dobogó második fokát ezúttal 1.6vti szürke Civicje, a harmadikat pedig a Varró Sebestyén-féle piros-fekete Civic foglalta el. A Hondák dominanciáját rendszeresen megtörő szilvi5 nem vett részt ezen a fordulón, remélhetőleg nincs komolyabb baja az autónak a múlt heti alakítás után. A második kategóriában (1600-2000 cm3) Ave Renault 5-öse bizonyult ismét a legjobbnak, a második helyet Civiccoupe vitte, harmadikként pedig – egy kis szerencsével ugyan - de Én futottam be :) RT kissé gyengélkedő Integrája az elődöntőre összeszedte magát, és kiejtette a velem azonos időt futó Gordont. A következő futamán, Ave ellen, viszont már valószínű nem is hajtotta a gépet (a 26.0-ás időből ez tűnik logikusnak), így az idő alapján én lettem a harmadik. Az egyik legegyhangúbbnak mondható kategóriában (2000-2999 cm3) ismét a Muha Csaba-féle turbós Kadett nyert, egy Turbós Astra, valamint az ismét feljebb nevező corsaV előtt. A negyedik kategóriában (3000-3999 cm3) sem volt meglepetés: Sas Róbert Subaru-ja egy BMW, valamint a MüllerArt EVO VIII-asa felett diadalmaskodott, Daniel-nek és a Taxinak ismét csak egy negyedik hely jött össze. Az ötödik (PRO) kategória döntőjét Farkasék S2-es Audija vívta, mégpedig Szilvi-OC ellen, aki egy VIP-futam erejéig Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!nevezett ebben a kategóriában az időmérők alatt. Ezek szerint nem hiába :) A hatodik (MUSCLE) kategória az OIOIO Viper győzelmét hozta, a második a Schuszter Audi, a harmadik pedig az SSMotors-féle sötétkék Camaro lett. A hetedik (CUSTOM) kategóriát - nem nagy meglepetésre - a Syntech Audi S2 nyerte, a Drag Polski, valamint - emlékeink szerint - egy feljebb nevezett illető előtt.

A gyorsulás mellett természetesen ez alkalommal is sor került a mi versenyszámunkra, mely nem más, mint az OPTX, az Auto-World, a Devil Tuning és az Auto Mobil által szponzorált carStyling.hu autó-szépségverseny 6. fordulója. Az autókat ismét a szokásos két kategóriában lehetett nevezni, egészen 16:30-ig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A résztvevőket ezúttal is szokásos szempontjaink szerint értékeltük a nap folyamán, végül az OPTX kategória első helyét "hatalmas meglepetésre" ismét Vinyo RS Clio-ja gyűjtötte be, a gyorsulási versenyen is szépen szereplő piros-fekete Civic, valamint a VS Tuning Club II-es Golfja előtt. Az Auto-World kategóriában hosszas viták után hirdettünk győztest, Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!hiszen az S&H-féle Leon igencsak esélyesnek számított, pláne új belépőként. Végül a félkész HIFI installáció döntötte a mérleg nyelvét ismét Emmenegger 5-ös Touring BMW-je felé, a Leon pedig a második lett. A dobogó harmadik fokára OpelDevils Calibrája állhatott, amelyben egy igen szépen megújított csomagtéri installációt láthattunk az eddigi helyett.

A verseny különdíjait Szilvi-OC Calibrája, Póznamókus Passatja, a DragPolski, valamint a Viper vitték.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szépségverseny helyezettjei ezútal is bekerülnek éves közönségdíjunkért folyó játékunkba, melynek fődíja nem más, mint a Devil Tuning 50.000 Ft értékű vásárlási utalványa. Havonta értékes díjakért továbbra is lehet szavazni az év autójára, e mellett minden további információt a szépség-versenyről megtaláltok ezen az oldalon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az eredményhirdetés után rekord hosszúságú idő alatt, valamint egy hatalmas szúnyogfelhő féltő támogatásában pakoltunk össze, már keményen ránk esteledett mire végeztünk mindennel. Néhány GoFast-en túl, szépen lassan elindultunk hazafelé. Abban mindannyian egyet értettünk, hogy a néhány órás eső ellenére is egy nagyon kellemes szombatot tölthettünk el Kunmadaras betoncsíkján, köszönet mindenkinek, aki tiszteletét tette a standunknál a nap folyamán.

A rendezvénysorozat következő állomása pedig Tököl, augusztus 6-7-e, ahol egy minden eddiginél nagyobb szabású bulira kerül majd sor a jövő hétvégén. A több szempontból is exkluzív rendezvényről hamarosan bővebb infót találtok híreink között, valamint a www.futam.hu weboldalon!