A német Tuningwerk a napokban leplezte le legújabb átalakítócsomagját, amely a BMW M235i RS-hez készült. A változás szembeötlő mind a teljesítményt, mint a külcsínt illetően.

A germánok új első koptatóval, kövérebb küszöbtoldatokkal, fekete hűtőrácsokkal, hangsúlyos hátsó diffúzorral és a leszorítóerőt jócskán megnövelő masszív légterelő szárnnyal tették még vadabbá az M2-es Bömöst.

A bajor bestia a Tuningwerk saját tervezésű, 18 colos kovácsolt felnijeit kapta, amelyen Dunlop SportMaxx RT abroncsok feszülnek.

Ami a teljesítménynövelést illeti, a Tuningwerk 444 lóerőre és 600 Nm-re növelte az M235i alapból 322 lovas teljesítményét, melynek köszönhetően 4.3 szekundumra csökkent a kocsi százas sprintje.

Impozáns eredmény még, hogy a hockenheim-i versenypályán egy kört mindössze 1 perc és 11 másodperc alatt meg lehet tenni a felpimpelt BMW-vel.

A teljesítménynövelés mellé erős fékek is dukálnak, ezért az M235i 350 mm átmérőjű féktárcsáit a Brembo hatdugattyús féknyergei zabolázzák meg. A napokban egyébként a Liberty Walk készített hasonló színvilágú tunincsomagot a 4-es BMW-hez.