A világ talán legnagyobb presztízzsel bíró autójához, a Bugatti Veyronhoz igencsak kevesen kínálnak utólagos opciókat. A gyári egyedi kiadásaitól eltekintve leginkább színekben, bevonatokban extrázzák a méregdrága szuper sportautót, ha ennél is több kell, akkor pedig ott a Mansory.

A német-svájci luxustuner legújabb fejlesztése a 4C+ névre keresztelt felnigarnitúra, melyet kifejezetten a Bugatti Veyron-hoz készítettek. Az elnevezés a római 100-asból jött, amit ugye "C" betűvel jelölünk. A Veyron végsebessége pedig valamivel 400 km/óra felett keresendő, így bizonyára már mindenki kezdi kapizsgálni a lényeget.

A cég közleménye szerint a Bugatti Veyronok egyedire szabásának egyre növekvő igényére válasz a kizárólag rendelésre készülő garnitúra. A gyártáshoz speciálisan préselt alumíniumot használtak fel, a masszív dupla-ötküllős felnik így a legkomolyabb igénybevételnél is helytállnak. Míg a tervezés és a design a Mansory műve, maga a gyártás egy olasz partnerünkél történik, aki nevét értelemszerűen nem verték nagydobra.

A 4C+ előre 9x20 hátra 13x21 colos méretben készül, abroncsok terén pedig a Michelin Pax termékcsalád jöhet szóba, ahogyan a gyári felnik esetén.

Az egyik első, kifejezetten a Veyronhoz gyártott felni árát nem tették közzé és érdeklődni is csak a saját autó azonosítószámának csatolásával lehetséges. Ebből következtetve bizonyára nem lehet olcsó, valamint nem is az a kategória, amit fű alól csak úgy be lehet szerezni.

Mindenesetre a Wörthin biztosan nem kis presztízzsel bírna egy ilyen garnitúrából 4db első, mondjuk egy hetes GTI-n.