A Lamborghini Aventador - vagy úgy unblock bármelyik Lamborghini - pontosan az a jármű, amiről véletlenül sem jut az ember eszébe, hogy túl keskeny lenne. Na de van, hogy a világ nem elég!

A szuperszéles, szuperlapos szuper sportautóhoz készült első widebody kit hol máshol termelődött volna ki, mint a japánoknál. Az efféle átalakítások koronázatlan királya, a Liberty Walk Performance - vagy röviden: LB Performance - szinte már szélesebb, mint hosszabb gépet gyártott az olaszok zászlóshajójából.

A jócskán kihúzott sárvédők, agresszív, terelőszárnyakkal ellátott első lökhárító és küszöbök, valamint a rettenetesen diffúzoros far a cég jó szokásához híven versenyautós, szegecselt designban csatlakozik a kasztnihoz. Mindezt brutális aluszárny egészíti ki a hátsó traktuson, a Toyo abroncsokba csomagolt mély konkáv felnikre pedig az AirRex airride futóműve húzza rá a kasztnit.

Mindez leírva talán egy kicsit soknak tűnik, a képek alapján azonban hihetetlen komolyat mutat a gép. A komplett bodykit ára 26.000 dollár üvegszálas műanyagból, 30.000, ha karbonból rendeli az egyszeri Aventador user. A szett darabjai külön-külön is megvásárolhatók, na de úgy meg minek.

Liberyék pár éve már próbálkoztak egy Murcielagoval, igaz az nem widebody konverzió volt, legutóbb pedig egy széles Nissan GT-R-rel és egy BMW 4-essel (mi mással) kerültek be a köztudatba.