Aki valamennyire ismeri a Porsche márka történelmét, tudja, hogy nem a Boxster volt a gyár első próbálkozása volt a középmotoros roadsterek piacán. Míg általában az ismertebb 550-es szériát tekintik közvetlen felmenőnek, sokan megfeledkeznek a jóval nagyobb példányszámban gyártott 914-esről.

A markáns vonalakkal rendelkező, bukólámpás kabriót 1969 és 1976 között gyártották, mint a márka belépőszintű sportautóját. Négyhengeres, majd hathengeres motorral készült és míg az utóbb, mindössze 3338 eladott modellel csúfos bukásnak bizonyult, a gyengébbik kivitel - főként olcsósága miatt - 115.631-es példányszámmal hatalmas sikereket könyvelhetett el. Ennek ellenére a típus sohasem tudott kilépni a 911 árnyékából.

A dolog további érdekessége, hogy a 914-est a Volkswagen és a Porsche közösen, közös modellként fejlesztette. A VW a Karmann Ghia utódját, a Porsche a 911 alatti - igen sokat ígérő - piaci szegmensre betörő új modelljét kereste, a megállapodás szerint pedig ugyanaz a kasztni négyhengeres motorral Volkswagen, míg hathengeres boxer-erőforrással Porsche modellként jelent volna meg a piacon.

Végül, számos csavart követően - olvasd el a full sztorit itt, érdekes - a két modell VW-Porsche néven és közös értékesítési hálózatban, 1969. szeptember 11-én Németország első sorozatgyártású középmotoros sportkocsijaként mutatkozott be a nemzetközi Frankfurti Autószalonon.

A legtöbb példány az Amerikai Egyesült Államokban talált gazdára, ahol a 914-est eredeti Porsche modellként, vagyis a VW-megjelölés nélkül forgalmazták. A VW-Porsche 914 időközben kedvelt veteránmodellé vált, amely köré világszerte rajongói klubok sokasága alakult. Különösen a hathengeres 914/6 számít keresett Porsche-ritkaságnak.

Ebből a 3.2 literes, 231 lóerős családból származik a képeken látható példány is, mely 60.000 dollárért (13,8 millió HUF) cserélt nemrégiben gazdát, természetesen Amerikában. A 914-es köré, annak rendje és módja szerint viszonylag kiterjedt háttéripar épült anno, de sokan mindmáig kínálnak opciókat a típushoz.

A modell érdekessége a Kerscher widebody kit, amit mélyre húzott, egyedi első toldattal, valamint tükörre krómozott lökhárítólappal vadított tovább gazdája. A kasztni gyönyörű narancssárga fényezését a House of Kolor palettájából választották, a küszöbök és a toldatok pedig kontrasztos feketére fújták.

Mindez remek összhangban áll a polírperemes, fekete küllős háromrészes BBS garnitúrával, melyre szépen rá is ültették a bódét. A szintén színre fújt motorblokk, valamint a krómkéményekben végződő kipufogórendszer szinte műalkotásként bújik meg a hátsó ülések mögött, a teljesen gyári designban meghagyott, felújított utastér pedig szintén megér egy misét.

Autobild.de nyomán