Igazán ütősre sikerült a TechArt legújabb alkotása. Kezdjük talán a legfontosabb adatokkal: 600 lóerő, 740Nm nyomaték, 11.9 másodperc 0-200-ra és 334km/h-ra végsebesség. A TechArt 911-es ezekkel az adatok a világ egyik leggyorsabb kabriója, arra viszont azért kiváncsi lennék milyen lehet a 334km/h-ra lehúzott tetőnél.

A cég mérnökei az alapból 420 lóerős és 560 Nm nyomatékú, vízhűtéses, 3.6 literes hathengeres motort szerelték fel a TechArt tuning csomagjával. Ez magában foglal két nagyobb turbót, intercooler-t és egy speciális levegőszűrő-légáramoltató rendszert is. Az átalakítások sorába tartozik továbbá az elektronika újraprogramozása, valamint egy új kipufogó rendszer is, ami a kipufogó oldali gázáramlás optimalizálása mellett brutális erőhöz tartozó hangzást is biztosítja.

Az átalakítás eredményeként kapott hatalmas erőt egy hatsebességű váltó és egy verseny kuplung segítségével tudjuk a négykerék-meghajtáson keresztül az aszfaltra juttatni. Az autó menettulajdonságai is hihetetlenek: a 3.7 másodperces 0-100 km/h-ás és a 11.9 másodperces 200-ra való gyorsulásával nem sok ellenfele akadhat a pirosnál.

Porshe-ról lévén szó az aerodinamika is minden elvárásnak megfelel, aminek kifejlesztését számtalan szélcsatornás teszt segítette elő. Természetesen nem elhanyagolható tény az sem, hogy az autó gyönyörűre sikeredett. A csomag tartalmaz egy TechArt első lökőst, amin számtalan légbeömlőt találhatunk az intercoolerek és a fékek hűtése érdekében. Az új lökős mellett egy TechArt küszöb szettet és egy hátsó lökhárítóval is találunk a csomagban. Az összhatást pedig egy állítható szárny teszi teljessé, ami természetesen nem csak látvány elemként szolgál.

Az autó futóművéről a Bilstein gondoskodott egy állítható magasságú és keménységű sport szett személyében. Az autó így sportos és egyben komfortos is, a minőségre pedig a Bilstein neve mellett a versenypályákon - Nürburgring, Hockenheimring – futott tesztek jelentik a garanciát.

A másik nagyon fontos dolog ekkora teljesítménynél, a megfelelő tapadás. Erről gondoskodnak a 19”-os TechArt Formula felniken feszülő elöl 235/35-ös hátul pedig 315/25-ös Continental 2 Vmax abroncsok. Természetesen a felnik látványnak sem utolsók.

A TechArt mérnökei gondoskodtak egy exkluzív utastérről is. A teljes belső bőrborítás mellett sport kormány, rengeteg alumínium styling elem, és TechArt logók hada gondoskodik a sportossággal vegyes eleganciáról.