Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Több, mint 150 tuning autó, tömeg, hihetetlenül jó hangulat és rengeteg cici – ezzel dióhéjban mindent el is mondtunk az idei Devil Tuning találkozóról. A neves rendezvény immáron harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt, látva az évről-évre folyamatos fejlődést csak pozitívan nyilatkozhatunk a történtekről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A helyszínen, mely idén is a debreceni Nagyerdei Stadion volt, minden autó-rajongó megtalálhatta számításait: a rendezvény alapját képező tuning-autókiállításon bárki kiállíthatta egyedileg módosított autóját, akár saját maga, akár egy hazai cég zászlója épített gépről volt szó. Itt került sor az első országos VW találkozóra, a VWDepó szervezésében, valamint a BMWPower.hu is a rendezvény alkalmával kerített sort egy nagyobb szabású találkozóra, amelyre cirka 60 márkabeli gép érkezett (akit viszont hiányoltunk, pont a találkozó szervezője, Emmenegger?). Az autók mellett rengeteg stand, a legszebb hazai demóautók, számos tuningcég képviseltette magát, így bárki bevásárolhatott alkatrészekből is, aki eddig kevesellte volna a debreceni cégek kínálatát. A színpadon folyamatosan különféle műsorok szórakoztatták a nagyérdeműt, divatbemutató, fehérnemű bemutató, valamint Aerobic és Tea-bo show gondoskodott a megfelelő hangulatról, természetesen mindez csinos hölgyek főszereplésében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ha pedig már itt tartunk, amiért pedig leginkább szeretünk Devil Tuning találkozóra járni: igen, a csajok :)
A főszervező úr idén is kitett magáért, a nap folyamán egy tucat testfestett lány borzolta a férfiúi kedélyeket számos csinos hostess kíséretében. Akinek ez nem lett volna elég, a rendezvény sztárvendégeiként élőben találkozhatott Sári Évi és Dundika duójával, azt hiszem tovább nem is kell kommentálnom a dolgokat.. a lányokat gyakorlatilag bárki lefotózhatta autójával, vagy saját magával, vagy saját magával és az autójával, valószínű évekre előre feltölthetnénk a Chickenz rovatot az itt készült fotókkal :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényen hangnyomás- és hangminőség versenyre került sor, ez utóbbi a MAXI tuning jóvoltából, valamint mi sem véletlenül érkeztünk a helyszínre, hiszen a mi megtisztelő feladatunk volt a szépségverseny zsűrizésének lebonyolítása. Nevezni a standunknál lehetett, ami a lehető legjobb helyen, a színpad közvetlen szomszédságában állíthattunk fel. A nap folyamán így az első sorból nézhettük végig a bemutatókat, továbbá hallhattuk a zenei felhozatalt, melyet a manapság legnépszerűbb progresszív house számokból kevertek élőben a rendezvény DJ-i.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autók értékelését az eddig tapasztalatokból okulva egy új, az eddigiektől eltérő rendszerben végeztük, melyet a jövő évi versenyeken már elő szeretettel fogunk alkalmazni. Az autók optikai átalakításai szerint, összesen három kategóriát indítottunk (SOLID, X-TREM és SHOW CAR), melyekbe az autókat nem tulajdonosuk, hanem mi soroltuk be az általuk megadott adatok alapján. A nevezési lap hátoldalán a jelentkezőknek egy kis táblázatot kellett kitölteniük, melyben az autón végzett főbb optikai átalakításokat jelölhették meg. Mindegyik átalakítás a komolyságához mérten ért pontokat, végül az összpontszám alapján kerültek az autók az egyes kategóriákba. A nevezés lezárta előtt még tüzetesen körbenéztünk minden autót, hogy valóban a megfelelő helyre kerültek-e, majd ezt követően kezdtük meg a zsűrizést.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A SOLID kategória első helyezettje Kasza László gyönyörűen átalakított Honda Prelude-je lett, két Volkswagent,Tóth Szabolcs Golf II-esét és Kun Sándor Polóját megelőzve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az X-TREM kategória első helyezettje Sípos Marcell saját kezűleg rendkívül igényesen átépített Hyundai Coupé-ja lett, Linguár János narancs-flip-flop fényben tündöklő 206 RC-je, valamint az RS-tuning színeiben induló Doránt Vilmos VW Borája előtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legkomolyabb átalakításokat képviselő SHOW CAR kategória győztese a már mindenki által ismert narancsszínű full-multimédia Ford Mustang lett a Hifi Station nevezésében. A második helyre Szita László alias Hans jól ismert Golf IV-ese, a harmadikra pedig Németh Tibor VW Corradója állhatott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A három kategória mellett 5 különdíjat is kiosztottunk, a saját kategóriában helyezést el nem ért, valamilyen szempontból viszont exkluzív, kiemeltnek tekinthető autóknak. Borsi András sárga BMW-jét már a viharsarki kiállításon is megcsodálhattuk, ő hajszállal maradt le a dobogóról kategóriájában, ha végre elkészül teljesen a gép, biztos, hogy jó eséllyel pályázik majd a TOP3-ra. Kökény Balázs zöld VW Polója (RS-Tuning) szintén a kiállítás legkellemesebb gépei között foglalt helyet, az erős konkurencia mellett azonban ő is lecsúszott a dobogóról, viszont a különdíjra mindenképpen esélyes volt. Sasvári Gábor narancsszínű Golf II.-ese, valamint Szőnyi Krisztián Calibrája elsősorban a gyönyörű utastéri átalakításaik miatt érdemeltek különdíjat, mellettük pedig még a tököli versenyekről is jól ismert Fedor Ferenc Golf II-esét jutalmaztuk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A végeredményhez még annyi hozzátartozik, hogy néhány igen esélyes gép tulajdonosa nem nevezte az autóját a versenyen – volt akinek el kellett mennie korábban, és olyan is, aki meghagyta az esélyt a többieknek – mindenesetre ők azért beleszólhattak volna a dobogók sorrendjébe, de ettől függetlenül érzésünk szerint sikerült korrekt módon értékelni a megjelent autókat. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen nagyon sok szép gép volt kint, és hihetetlen a fejlődés már csak a tavalyi évhez képest is, ami mindenképpen nagyon pozitív!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Összegzésként egy nagyon színvonalas és élmény dús programon vehettünk részt vasárnap, reméljük jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozhatunk mindenkivel, csak - a szervező ígérete szerint – mindenből (így a lányokból is) egy kicsit még többel!

Csak így tovább, gratula Balázs!