Ki az, aki kiskorában ne gondolkodott volna el, hogy milyen jó lenne bele is ülni egy frissen megépített LEGO-autóba?

Két lelkes román vállalkozó, Steve Sammartino és Raul Oaida valóra is váltotta sokunk gyermekkori álmát: több, mint 500.000 (!) elem felhasználásával valós méretű járművet építettek, mely akár két személy szállítására alkalmas.

A pláne a dologban, hogy még a sűrített levegővel működő motort is kivétel nélkül standard LEGO-alkatrészekből rakták össze. Az autó 25-30 km/óra végsebességre képes, illetve eddig merik terhelni a műanyag erőforrást: egy bizonyos igénybevételi szint felett biztosan szétrobbanna az ezernyi darabkából összepakolt négy blokk, hogy ez a határ hol van, az pedig csak akkor derül ki, ha már bekövetkezett a baj.

A projekt története egyetlen Twitter posztból indult el tavaly, melyben Steve támogatókat keresett az autó megvalósításához. A témát az ausztrálok kapták fel, ahonnan összesen 40 magánbefektető dobta össze a gyártáshoz szükséges 25.000 dollárt (mintegy 5,5 millió forintot). Elkészülte után így Melbourne-ben kötött ki csapatuk, a Super Awesome Micro Project Factoids alkotása.

A kész autó Hot-Rodot formát kapott, egészen egyszerű indokból: It’s a Hot Rod design, mainly because hot rods are cool.

Az ötlet és a végeredmény is teljesen hibátlan zsír