1857-ben Rotterdamtól délre Oud-Beyerland-ban kezdte meg üzleti tevékenységét a Koni. Akkoriban lószerszámok, szekér ponyvák gyártásával javításával, és emellet kárpitozással foglalkoztak. Ez az öreg műhely még mindig megtalálható az eredeti elrendezésével, szerszámaival, mint egy magántulajdonú múzeum. 1918-ban álltak át garázsfelszerelések és autóalkatrészek gyártására. 1931-ben a Koni belépett a lengéscsillapító gyártók sorába, azonban egészen a II. Világháború végéig várniuk kellett az igazi áttörésre, amikor bemutatták az első állítható lengéscsillapítójukat. A hatalmas igény - ami ezekre a kiváló minőségű termékekre kialakult - vezette a Koni-t oda, hogy kinőjék magukat, és modern gyárat alapítsanak.

A Koni neve már 40 éve kötődik a motorsporthoz, hiszen a versenyzés kiváló teszt lehetőségeket kínált számukra. Az első ilyen alkalom, hogy a Koni megjelent a versenyeken 1955-ben a Tulpenrally volt. Innentől folyamatos sikerek kisérték végig a céget, mint például 10 Le Mans, több mint 220 Grand Prix, 13 F1 és sok más egyéb formula és túra autó győzelem. A Forma1-es BAR és BENETTON autókat is Koni csillapítókkal szerelték, a sorozatos sikereknek köszönhetően pedig egyre több autógyártó cég vásárolta autóiba a cég lengéscsillapítóit.

A Koni a versenypályákon szerzett tapasztalatok felhasználásával lehetővé tette, hogy mindennapi használatban mindenki élvezhesse ugyanazt a tökéletes vezetési élményt, ami addig csak a versenyzők kiváltsága volt. Olyan komoly márkákhoz köthetjük, mint a Lotus, Maserati, Lamborgini, Chrysler: ezek a márkák garantálják a minőséget.

A Koni lengéscsillapítók amellett, hogy tökéletes vezetési élményt biztosítanak, alkalmazkodnak a különböző igényekhez is. Autókhoz 3 fajta lengéscsillapítókat kínálnak:

Koni speciál (piros)
Koni sport (sárga)
Koni classic (fekete)

A koni special-t normál utcai használatra ajánlják, jó úttartást, kényelmet, és biztonságot ígérnek. A sport változat keménysége is egyszerűen állítható, a csillapító tetején található speciális csavar segítségével. A classic típusú lengéscsillapítók pedig elérhetővé teszik a 40-es, 50-es, 60-as évek autói számára a modern csillapítok által kínált előnyöket.

A Koni ezen kívül nagyon sok autótípusra árul lengéscsillapító kitet. Ezek a kitek tartalmaznak első és hátsó állítható magasságú csillapítókat és természetesen a hozzájuk tartozó rugókat. Egyszóval tetszés szerint állíthatjuk autónk magasságát bizonyos határok között.

Gyártanak még kamionokra, buszokra, mozdonyokra, sőt még hidakra is lengéscsillapítókat. Hollandiában például a rotterdami Erasmus hídnak a kötélzetét is Koni lengéscsillapítók tartják így kibírják a nagyobb szélviharokat is. A Koni 90 országban rendelkezik képviselettel, emellett Dél-Franciaországban, Németországban, és az USA-ban is gyártanak termékeket. Egyszóval aki Koni terméket vesz, mindenképpen elégedett lesz a minőséggel, mindze pedig teljesen elérhető árakon hazánkban is.

A Koni a legmagasabb technikai szintű és minőségű termékeket tudja ajánlani 3 év garanciával. Ezek a lengéscsillapítók állítható keménységűek és nagyon hosszú élettartamúak. Személygépkocsik, teherautók, buszok, vasúti kocsik, terepjárók és oldtimerek egyaránt szerepelnek a KONI gyár programjában. A legtöbb típus alap- és sportos kivitelben egyaránt választható. Nagy a típusválaszték sport szettekből is. (Állítható rugómagasságú és keménységű sport futóművek.)
A KONI külön sportrugó szettekkel jelent meg a piacon. (1020-as sorozat)

1130-as KONI SPORT SZETT

Szeretnéd mégjobban élvezni a vezetést?
Az új KONI Sport Szettel leültetheted az autódat, mely a sportosan agresszív megjelenés mellett még megnöveli autód kezelhetőségét és stabilitását is.

A KONI Sport Szett 4 db KONI /sárga/ sport lengéscsillapítóból és 4 db /világoskék/ progresszív sport rugóból áll. A rugók és lengéscsillapítók párosítása gondos tesztelések során lettek kiválasztva.

A legtöbb KONI Sport Szett lengéscsillapítója kívülről állítható, így saját magad szabályozhatod be a lengéscsillapítók keménységét és autód viselkedését "testre" szabhatod. Ezt a technológiát használja a Forma 1-is.
A 1130-as sorozat előnyei:
- "agresszív", sportos külső
- megnövelt kanyarstabilitás
- nagyobb biztonság és jobb úttartás
- TÜV minőségbiztosítás
- KONI minőség és garancia
Jelenleg több, mint 80 autótípushoz kapható, nagyon kedvező áron!

1020-as KONI SPORTRUGÓ SZETT

A 1020-as sorozatszámmal a KONI újra forgalmazza a sportrugó szetteket. Az "ültetés" mértéke 25-45 mm, típustól függően. A tökéletes minőség és alacsony ár jellemző ezekre a progresszív rugókra.

FSD (Frekvencia Szelektív Csillapítás)

A KONI bemutatja az első kompromisszum nélküli lengéscsillapítót a világon. Más szóval ez a csillapító teljesen megváltoztatja az autó úttartását. Eddig választhattál a lengéscsillapítók közül, melyek kemények, vagy kényelmesek voltak. A kemény lengéscsillapítóval ellátott autók úttartása jó volt, de a komfortérzet romlott. A lágy lengéscsillapítóval szerelt autókban a komfortérzet jobb volt, de az optimális úttartás hátrányt szenvedett. Ezt a két szempontot megvalósítani látszólag lehetetlen volt. Az FSD forradalmian új technológia révén az optimális úttartás eléréséhez nem társul a komfortérzet csökkenése, hanem egyidejűleg teljesül mindkét kívánalom.
Az FSD lengéscsillapítók egy különlegesen furfangos rendszer révén automatikusan állítják (elektronika nélkül) az útviszonyok és vezetési stílus figyelembevételével a csillapítási karakterisztikát.
1150-es KONI SPORT SZETT

KONI 1150 állítható magasságú sport szett – felülmúlja önmagát

A KONI állítható magasságú sport szettje a komplett válasz a sportos vezetők számára, akik a legjobb úttartást keresik. Ezek a különleges lengéscsillapító szettek egymáshoz illő lengéscsillapítókat és ültető rugókat tartalmaznak. A KONI 1150 sport szettek állítható ültetést kínálnak egészes 65 mm-ig. A kívülről állítható lengéscsillapítóval kombinálva autója maximálisan alkalmassá válik a tuningolásra, pompás úttartása és optikája jellemzik majd. Az állítható magasságú szettek háza menetes, így teszi lehetővé a változtatható ültetési magasságot az ületőrugók magasságának változtatásával.