egyik kedvenc képem a kislökhárítós korszakból

2009 augusztusában kezdődött az őrület, akkor, amikor először megláttam a Jettát a Főút melletti fehér kaviccsal felszórt parkolóban, kiglancolva, gyönyörűnek hatott, azonnal megfogott. 1989-es gyártású 1,8-as motorral szerelt Jetta automata váltóval...

viszonylag sokáig így nézett ki az autó

Akkor még szinte semmit nem tudtam a típusról, de nem is szakértőként mentem érte. Megfogott a színe, a tetőablak, a központi zár és a szervó kormány, na meg a gyönyörű állapotú szürke plüss belső. Egyben volt, na, ráadásul az automata és a "nagy" benzines motor miatt ajándék áron sikerült hozzájutni. Nyélbe ütöttük hát az adás-vételt és indultunk is az autóval. No, akkor még nem Én vezettem, nem volt még meg ugyanis a jogsim. Keresztapám intézte az ügyet, Ő vezette, sőt, Ő nézte meg először, az Ő szava alapján mondtam be, hogy visszük... de mikor megláttam már tudtam, hogy nem hoztam rossz döntést. Na, de ennyit a történelemről meg a szentimentalizmusról, úgy döntöttem, ma nekiesek saját autóm kivesézésének. Ciki-e? Lehet, de már mindegy, elkezdtem, be is fejezem.

kislökös-nagy koptató egyedi front,alakul...

Szóval 1,8 benzin, egész pontosan 1781 ccm és 90 Le a gyári adat, amihez 142 Nm forgatónyomaték jár. Mindehhez az öreg 3 sebességes automata váltó lett párosítva. Ebből sejthető, hogy nem egy erőgép az autó, mindenesetre legyen elég, hogy tudja, amit tudnia kell. A futómű is mellőzi a komoly tuningolást, kis ültetés lett eszközölve elöl is hátul is, szeretnék egy gewindét alá, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Az autó külleme számtalanszor változott már, mégis úgy érzem, most találtam meg azt az összeállítást, amivel meg tudok igazán békélni. Volt már Jetta front sűrű és ritka ráccsal, fehér és sárga fényszórókkal, ködlámpákkal és nélküle, volt " Westmoreland remake" front is fent. Sokáig szemöldök is volt felszerelve, most is megvan, de nem nagyon használom már, nem tudom, valahogy kinőttem.

az egyik legfrissebb kép,teljesen aktuális

A mai napig imádom a kis kocka lámpás frontot, amit Sógorommal hoztunk össze, most is hadakozok Önmagammal, melyik is legyen feltéve, most azonban egy Golf mk2 GTI "arca" feszít elöl, ezzel is igen csinosnak érzem az autót... Már jó ideje 7,5x16-os, ET20-as Borbet A alufelnik gördülnek a kerékjárati ívekben, tavaly még 195/45-ös Pirelli gumikkal, idén lecseréltem őket 185/50-es Michelin papucsokra. Kísérletező szellemem okán és gyermeteg lelkem miatt vásároltam hátra kristály lámpákat, de meg is bántam hamar, nagy örömmel cseréltem le őket amerikai lámpásokra. Hosszas nyálcsorgatás és álmodozás után végre sikerült közéjük egy Hella Heckblendére is szert tennem, hála Vadinak, ráadásul egy GT szárny is érkezett a hátsó traktushoz, így még szebbé téve az összképet.

a volt kesztyűgyár romos épületében,némi gerilla marketinggel a falon

A gyárból kis lökhárítókkal gördült ki az autó. Nagyon-nagyon sokáig nálam is azzal futott. Szereztem hozzá gyári GTI nagy koptatót, építettem bele helyzetjelzős fehér indexeket, nem is igazán voltam biztos benne, hogy akarok-e nagyot a helyükre. USA lökösre vágytam, de tőke hiányában, csak úgy, mint a gewinde, álom maradt. (egyelőre...)


élhetőnek tartom a jelenlegi összképet

Baráti ráhatásnak engedve végül mégis érkezett 1 szett nagy lökhárító az autóhoz, sőt, azóta még egy garnitúra beszerzésre került tartaléknak, vagy mi. Természetesen a nagy lökhárító is gyári GTI koptatóval van kiegészítve, a kanyarodási szándékot pedig füst színű Fifft indexek jelzik az első lökhárító sarkaiban. A hátsó nagy lökös felszerelésekor végleg leköszönt az autó vonóhorga is, úgy sem húztam soha luxushajót... A vastag díszléc garnitúra helyét átvette egy vékony szett, a GL első ülések helyére GTi fotelok kerültek, a gyárival megegyező kárpitozással. A hátsó ülés lehajtható könyöklője mögé is bekerült egy pohártartós betét. A gyári kormány helyét az első Solti tali után egy Mk1 Wolfsburg GTI kormány vette át, sokáig azzal futott a gép, de végül elengedtem a kezét és beszereztem helyette egy Porsche tekergetni valót. A központi zárat távirányítóval egészítettük ki, a zenéért egy Clarion fejegység felel zöld megvilágítással, hogy ne lógjon ki a műszerfal harmóniájából. Nagy muzsika nincs a gépben, Blaupunktok az ajtókban és MNC 2 utasok a műszerfalban, csomiban egy 40-es mélynyomó, ennyi.

úgy hiszem tavaly készített fotó,még kislökösökkel
 

Az autó megjelenése rengeteget változott ebben a pár évben, jelenleg az oldalán egy gyárias hatást keltő, tudtommal itthon egyedinek mondható matrica látható, nem tervezem, hogy leszedjem, nagyon "élem" a látványt, amit az autó biztosít. A motorháztetőn egy "Hood Bra" kapott helyet, megvallom, inkább dizájnelem ként funkcionál semmint praktikus kiegészítő, de megszerettem, úgyhogy marad. Folyamatosan alakul, változik az autó, legutóbb például Golf III indexeket építettünk be a ködlámpák helyére helyzetjelzőnek. Örök kísérletezés, belátom, voltak evolúciós zsákutcák is az autó életében, de úgy hiszem, végre megtaláltuk a helyes ösvényt és nem csak én lelem örömömet az autóban, hanem "a nagyérdemű" is boldogan szemezget a róla készített képeim közül.

szintén friss fotó, itt már végre kupakokkal a borbetek

Nagyon sok barátom tett hozzá a jelenlegi állapothoz, akiknek egytől egyig végtelenül hálás vagyok, mégis úgy érzem, ki kell emelnem Láng Ádámot, Vadas Gábort, Várdai Richárdot és Kiss Györgyöt, nélkülük sehol nem lenne az autó. Mindazonáltal csakugyan hálás vagyok mindenkinek, aki segítő kezet nyújtott. Ha felsorolásba kezdenék, holnap estig olvashatnánk a neveket...

a Droszt első szárnypróbálgatásaikor készült kép

Remélem nem bántja senki szemét, hogy a saját autómról is írtam pár gondolatot, köszönöm megtisztelő figyelmeteket, maradok tisztelettel:

                                                        Zoli a Drosztról

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt