Gyerek/fiatal korunk nagy hőse, Arnold Schwarzenegger,kinek posztere talán még ma is kint van a falon Bruce Lee és Van Damme mellet, 2007 novembere óta kiemelkedő politikus lett. Sokak szerint megválasztását filmes kariere népszerűségének köszönheti, de köztudod, hogy hamar bebizonyosodott, hogy rosszakarói is elimerően nyilatkoztak miszerint nem csak egy új hobbyt kereset magának hanem valóban céljai vannak, és szolgálatát komolyan veszi. California kormányzójaként vállalta, hogy sok más kiemelkedő politikusal, még magával az elnökel is szembeszállt,hogy megvalósítsa zöld terveit, miszerint hiába van jövőnk, ha maga a jövőnk nem lesz hol megélhető. Ezért teljes körű zöld programokba kezdett és komoly hozzá értést tanusítva végzi munkályát a föld megmentéséért. Végre egy ember aki életútja alatt megszerzett hihetetlen népszerűségét melyen generációk nevelkedtek, latba veti és mindent megtesz a jobb érdekében.

  Ez úton szeretnék egy 2008/1 havi testépítő újság egy cikkét betenni ahol részletesebben is írnak a témáról.

 

"Mikor az MTV zenetévé Pimp My Ride show-jára gondolsz, áltlalápan nem Arnold, vagy a környezetvédelem jut eszedbe róla. A valóság show-ban minden héten egy szerencsés tinédzsernek átalakítják a tragacsát álmai izomautójává. Nemrégiben egy Föld Napja különkiadásban az MTV megkérte Arnoldot, aki véletlenül tud egy-két dolgot az izomról, hogy segítsen egy öreg tragacsot átalakítani biodízel autóvá.

  "Lehet készíteni olyan motort, ami  gyors és erős, és emellett 60-70 százalékkal kevesebb káros anyagot bocsát ki", jelentette ki Arnold. "Ez a jovő" Schwarzenegger a Newsweek-nek adott interjújában azt mondta, hogy a környezetvédelem és a hedonizmus képes együtt élni egymás mellett. "Meg akartuk mutatni az embereknek, hogy a bioüzemanyaggal működő autó nem egy totyogó női autó, mint a hibrid (benzin és elektromos meghajtású) kocsik. Nincs rá esély, hogy egy testépítő egy kicsi, nőies autóban akarna mutatkozni"- mondta.

  Még frissen a tavaly novemberi, földcsuszamásszerű választási győzelme után, Schwarzenegger most egy fogyasztóbarát környezetvédelmet propagál, amit könnyebben bevesz a szkeptikus, nagylábon élő amerikaiak gyomra. Az Egyesült Államok több üvegházhatást okozó gázt termel, mint bármely más ország a földön. Arnold úgy gondolja, hogy képes ezen változtatni, méghozzá úgy, hogy más módon akarja a környezetvédelem fontosságáról meggyőzni a nagy vállalatokat. "Ez nem különbözik attól, mint amit a Pumping Iron-ban próbáltunk megcsinálni, az egész arról szólt, hogy bekerüljünk a fősodorba, és divattá tegyük a testépítést. Ezt kell csinálnunk most is, menő dologgá tenni a bolygó megmentését."

 

  Washingtontól eltérően Arnold eddig is felszólalt az üvegházhatást okozó gázok csökkentésének szükségessége, és a környezetvédelem mellett. Ez néha konfliktusba keveri Bush elnökkel, republikánus párttársával. Ugyanakkor az Egyesült államának leggazdagabb, legnépszerűbb, környezetvédelem terén legprogresszívabb államának kormányzójaként Arnoldnak óriási lehetőségei vannak, és lehetővé teszik számára, hogy az "Arany Államot" követendő példaként állítsa a többi állam elé.  

  Arnold jövőbeni, ambiciózus projektjeinek egyike egy 8500 kilométeres "HIDROGÉN AUTÓPÁLYA" megépítése a Csendes óceán partja mentén. Az új autópálya tele lenne szórva folyékony hidrogént árusító kutakkal, amiket bioüzemanyag és hibrid autók számára terveztek.

  Ehhez a kényes témához való progresszív hozzáállásával, és azzal, hogy hajlandó szembeszállni a lejárt szavatosságú feltételezésekkel, Arnoldra a Kalifornia Államot valaha is zsolgált egyik legnagyobb kormányzóként fognak emlékezni. Ha így megy tovább, akkor a politikai hagyatéka felül fogja múlni még a filmkarrierjét is."

 Ez úton reméljük, hogy Kalifornia kormányzója sikerel jár, és kiemelkedő munkáságával maradandót alkot majd.