Üdvözlet mindenkinek, aki valamilyen úton módon idetévedt. Az autó 2011.05.07-én került a birtokomba.

Több évnyi állás után, saját lábán gurult jelenlegi helyére, azaz hozzám. Természetesen jó Trabanthoz méltóan kevés köszörű után már prömpögött is... Igaz akik mögöttem jöhettek (nem láttam őket) valószínűleg a vadnyugaton érezhették magukat, mert Navajo indiánt megszégyenítő füstpamacsokat eregetve már messzire jeleztük, hogy: Jövünk! Gondolom, most sokan fejükhöz kapnak, mit akar már valaki a XXI-ik században egy Trabanttal. Lehet, hogy sokak számára már égőnek számít, lehet sokan útálják. Lehet útálni, szeretni... Mindenkinek saját dolga eldönteni, mit gondol róla.

 

Engem két dolog is vezérelt, amiért a Trabant mellett döntöttem. Az első a majdani olcsó fenntarthatóság. Bárhogy is számolunk, ez egy Trabinál még ma is nagy ütőkártya (bár sajnos egyre kevesebb fut belőlük) Lehet, hogy a helyretétele során kemény pénzek fognak kiúszni a zsebemből, de közben tudom, hogy egyszer kell jól megcsinálni. Utána meg röhöghetek a markomba másokon, hogy szentségelnek: Már megint ez meg az....... Vannak egy páran, akik már érdeklődtek, mi is a szándékom pontosan.... marad széria? Veteránosítok? Racsingos lesz? :) Ki kell ábrándítanom mindenkit: Egyik sem...... Hogyan lehet ez? Lehet, hogy csak az én bogaram, de nálam egy módosított autó "milyensége" akkor dől el, amint körbenézve, valamilyen "nem a képbe való" dolgot találok. Példának okáért: XY éves Zsiguliban ilyen-olyan órasor, meg a többi apró bigyó.

 

Félre ne értsen senki. Nem török pálcát senki munkája felett, sőt ha az igényes, igen is elismerem. Ez csupán egy rigolya nálam....... Mit is akarok ezzel kihozni... Ja igen Visszatérve a Trabira.. Szóval. Az autó módosítva lesz. Egyetlen egy szempontot figyelembe véve (amit néha felborítok majd, de logikus okok miatt). Szóval: Az autón csak olyan mértékű, és technikai, technológiai szempontból elérhető változtatások lesznek eszközölve, melyet (gyártási évhez nézem) 1987-ben egy hazánkfia, kisebb-nagyobb utánajárások árán meg tudott volna valósítani. Asszem így sokkal életszagúbb ez a dolog. Le merem fogadni, hogy sokan rá fognak döbbenni, hogy nem kell mindenféle "csiliviliglatter" az autóra, ahhoz, hogy összességében is az első látásra elismerő csettintéssel reagáljanak rá az emberek.

 

A kocsin sajnos lassan tudok dolgozni. Havonta meghatározott keretből gazdálkodom, egy forintból sem többől. Munkaidőt tekintve két naponta pár órácska, valamit a hétvégi pár óra valóban nem sok. Mindenesetre igyekszem és remélem, hogy a hosszú út végén elismert tagként néztek rám majd ezen az oldalon.

 

Az adatlapot érdemes lesz figyelgetni, próbálok majd folyamatosan blogolni, és a galériák is frissítve lesznek párszor.. érzésem szerint :)

 

Mindenkinek Üdvözlet!

Köszönöm a Látogatást!