Soron következő okfejtésem áldozata egy napjainkban egyre felkapottabb széria, a 3. generációs Golf nem túl gyakori fajtája,egy nyitott tetős szépség! Tulaja pedig az ország Cabriológusa, a RatGarage feje, Mark Stevenson barátom.

Az autó 1997.-ben látta meg a napvilágot Osnabrückben (itt székel ugyanis a Karmann cég,mely a cabriokért felel), életének első éveit Németországban töltötte, mint a manapság hazánkban futó hármasok kb 85%-a. Szerencsére azonban kis hazánkba hozta egy kereskedő, lepapírozták és már mehetett is az eladó autók közé.

 A RatGarage csapata fel is kapta rá a fejét,mentek is dekázni, MaNo vetett szemet a gépre(akinek a Corradoját remélhetőleg lesz alkalmam körbenyálazni) ám bizonyos kétes eredetű hangok miatt elálltak az adásvételtől....Az autó mégis gazdára talált, a sors furcsa játékának okán végül azonban Marknál kötött ki, beszámította ugyanis a legutóbbi négyes cabbi eladásakor.

De milyen jól tette,vaddigra kiderült, a gyanús neszeket végleg megszüntette egy (amúgy is esedékes) olajcsere, így Mr. Stevenson szert tett a MaNo-nak kiszemelt (parádés műszaki és esztétikai állapotú) nyitott tetejű Wagenre.

A gépházban a cégcsoport egyik legendás szerkezete,egy AFN lakik (kevésbé Vw megszállott olvasók kedvéért,1,9 TDi  változó Geometriás Turbófeltöltővel 110 Le 235 Nm) a hozzá csatolt széria 5 sebességes váltóval. A tulaj szavait idézve:"Odabent minden gyári,addig vagyok boldog,amíg ez így is marad!" A motor hangjának külvilágba eresztéséért is a gyári kipufogó rendszer felel,a módosítások listája igen kurta,mindössze annyi történt,hogy elengedték a katalizátor kezét. A padlólemez és a talaj közti különbség csökkentéséért egy fix weitec futómű gondoskodik ami elöl 80 hátul 60 mm-rel húzza közelebb a gépet a földhöz.

A kerékjáratokba egy igazi slágertermék került,melyről azonban sokan csak álmodozhatunk, elöl 7 hátul 8x16 collos BBS RS szett vonzza a bámészkodók tekintetét, rajtuk 195/45-ös gumikkal. A Karosszéria finom fűszerezettségét a negyedik generációs cabrioról származó visszapillantó tükrök és a Hella Dual Round fényszórók fokozzák karöltve a jelnélküli hűtőráccsal, a GTi koptatóval és a Hella GTi hátsó lámpákkal.

Az utastér sem szűkölködik a parádés változásokban, a gyárilag Joker felszereltségű gépet Mark komoly módosításoknak vetette alá, az első üléseket piros nagy Recarokra cserélte, a hátsó ülés egyedileg készített, elsőkkel megegyező kárpittal lett húzva, beszerzésre kerültek a fotelokhoz passzoló piros biztonsági övek is, hátra ezeket is egyedileg kellett legyártani. A teljes GTi TDi katarzishoz elengedhetetlen a pakk szerves részét képező váltókar és szoknya,nos ezek is megtalálhatóak odabent! Golf mk4 Cabrioból lett átültetve a műszerfal, a kormány, a kárpitok, valamennyi kapcsoló és a műszzerek,sőt, még egy gyári tempomat is beépítésre került ! Annyira sok látnivaló fogadja a kíváncsi tekintetet a "pilótafülkében", hogy szinte észrevétlenek maradnak az olyan kis finomságok,mint a Blaupunkt Travelpilot navis fejegység vagy a Fischer Cd tartó a középboxban.

Maga a cabrio a mai napig egy kicsit kuriózumnak számít,főleg itt Magyarisztánban, mégis szilárd meggyőződésem,hogy ez az autó csakugyan felhívja magára a figyelmet,kiemelkedik még a nyitott tetősök soraiból is. Akik ismerik Markot tudják,elfogyasztott már pár cabbit,de ez a gép most talán tényleg gyökeret ereszthet a RatGarage gondnokjának kezei közt,ezzel végre kiteljesedhetett az ország Cabriológusa! Munkát, energiát és időt nem kímélve megalkotta az ország első és tán' egyetlen Golf mk3 GTi TDi Cabrioját! Emelem kalapom úgy Mark,mint a RatGarage előtt,köszönöm,hogy alkalmam nyílt kicsit kivesézni ezt a remek gépet  !

Köszönettel tartozom további Mindenkinek,a aki olvasta az irományomat,köszönet kitüntető figyelmetekért!

Maradok tisztelettel:Zoli a Drosztról

 

ProsztóDrosztGarage a facebookon:

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt

A RatGarage facebook oldala:

https://www.facebook.com/ratgarageclub