Sziasztok. Pár blog bejegyzéssel írom majd le, hogyan is alakul a vasam. Talán tanulságos lesz néhányotok számára a történés mivel ha valamit meg lehet szopni, azt én tuti meg fogom. ez a tapasztalatom. Üdv, és jó olvasgatást! Noise

 

Végre megvan az autó. örültem mint majom a farkának. szép, fehér nissan. Egyből gondolkodás, mi lehet belőle. Alap tervek, mint spoilerezés, motor és futóműtuning. De ehhez ugye idő meg pénz is kell. Azmeg ugye jó magyar módra fizetésből élőknek nem nagyon akad. Marad a pár év alatt felszedett szaktudás. Első probléma: Műszaki és zöldkártya. Alakulnak a problémák. Valahol eltűnik az olaj, lyukas a kipu és pár helyen rozsdás a kasztni. Meg ugye a motorral is kéne foglalkozni, ha mást nem, csak az alap dologkat megcsinálni rajta. Első hétvégén szűrőcsere, olajcsere és kicsit a gyújtásba is belenyúltam. nem kell nagy dolgot elképzeni. felpattintottam egy direktszűrőt. semmi más célom nem volt vele, csak a szívóhangot megdobni picit. bejött. 3500rpm-től olyan hangja volt, hogy majdnem elcsöppentem az ülésben. olajcsere. na ez móka volt. bementem az autósbolba, mondom, hogy 5w30-at adjon 5 lityót de gyorsan. mondja hogy mihez. mondom nissan primera p10 sr20de. faszi mondja, hogy ahhoz nemjó. hámondom szerintem téved, de lássuk. erre kirak 15w40 dízelt. hát ez kész. sejtettem már itt, hogy problémák lesznek, de lássunk neki elmagyarázni, hogy miért is hülye. mondom nem dízel kell, hanem benzines olaj. erre visszaáll a bácsi, hogy dehát ez dízel motor... kezdett eldurranni az agyam.

- milyen dízel te?

- hát ott van a motorkódban...

- anyádban van ott baszod. SR sorozat, 2000cm3, DoHC, EFI. ebben hol a dízel te agyhalott.

- őőő mi az a dohc?

- jólvan testvér. aggyá 5w30at azt itt se vagyok. - olajszűrőt már nem mertem kérni

- az nincsen, milyen jó helyette?

- rendben papa, 15w40 de sürge mer nem leszünk jóban.

na ez végre volt. kipengettem elhoztam. elugrottam még egy helyre, ott megvettem az olajszűrőt. ott csak annyit kérdeztek, hogy mihez? mondom nissan primera, sr20de. kérdés: 115 vagy 125 ló? 125! oksa tessék. ott ennyi volt. azt hiszem az első boltot kihúzom a listáról.

ez is megvan, a csere lezajlott. csakhogy a köcsög japók olyan helyre rakták azt a rohadt olajszűrőt, hogy szerszám hiányában alig tudtam leszedni meg felrakni az újat. azt hittem letépem a klímacsöveket mérgemben.

Na ez is megvolt. gyújtás. megnéztem gyorsan milyen hőérték kell a nissan-nak. találtam gyertyát a raktáramban. beledobtam. alapnak jó. mostmár legalább ezek miatt nem fog berohadni. még kitisztogattam a légtömegmérőt meg a hasonló kis csetreszeket és útrakész.