Bosch Costumizer

 

A szerviz, ahol a négykerekű csodák készülnek, avagy a szerviz hétköznapjai

 

 

Helyszín: Euro Car Service Kft. Tatabánya, Táncsics Mihály út

Ismerősöknek: Marcinál a Boschban…

Műhelyfőnök: Marci – alias  PassatRGT, Reddevil, Blackdevil

 

Van egy hely Tatabányán amit az emberek csak úgy emlegetnek, ha autóval kapcsolatos dolguk van: „a Bosch”, „a műhely”…

 

Akinek autóval van terve, gondja, tuningja, az mind úgy kezdi: „leugrok a Marcihoz a Boschba”. Talán azért is hangzik el ez a mondat nagyon sokszor autós körökben, mert ez az egyik legnagyobb olyan műhely a régióban, ahonnan sok ismert és egyedi autó gördült ki a műhelyajtón. Ilyen a kis piros Punto GT 250LE körüli teljesítménnyel, a „Rönóötgtturbóalpájn”, és a legnagyobb sikert aratott Lada MV6 és még sorolhatnánk a listát.

 

Kívülről semmi különös nem látható a helyen. Szép nagy műhely, emberek dolgoznak benne. Ami mássá teszi az a belső. Az emberek a szerelők, és aki ezt a csapatot vezeti akit mindenki csak úgy ismer a Boschos Marci.

 

Aki ide ellátogat, annak mindig az első feltűnő dolog lesz, hogy az udvarban láthat valami szép és egyedi autót, vagy valami rendkívül erős gépet… mostanában pedig rendkívül nagyot is, egy buszt. Noha nem azért mert ezeket állandóan szerelni kellene, hanem mert ide mindenki úgy jön, mint barát, vagy a kíváncsiság hajtja, hogy mi készül megint… sokan jönnek tanácsért, kérdésük van a tuninggal kapcsolatban. egy biztos, innen nem távoznak elégedetlenül.

 

Az ügyfélszolgálatra belépve egy bajszos úriember fogad. első látásra ijesztő annak, aki még nem járt itt. Ez a benyomás az első mondatok után kellemes csalódást okoz. Nem eszik meg az embert. Szereltetni akar valaki, akkor az hamar egyeztetni tud, és megtalálja a számítását, hogy jó helyen jár. Aki többet szeretne, és tuningot emleget, akkor elhangzik a mondat jó hangosan és bekiabál a bajszos ember a műhelybe: Marci!!! A műhelyfőnök segítőkészen meghallgatja mit is szeretnénk. Nincs lehetetlen. Sokszor elhangzik az ügyfél részéről, hogy”megoldható?”. A válasz az mindig igen. Bár néha ez furán hangzik, és mindenki néz egy nagyot, de miután „lestünk egyet, mint Rozi a moziban”, akkor kapunk egy kis kiigazítást és magyarázatot, hogy mit és hogyan kellene…

 

Mint minden ilyen helyen, az ügyfélben ott motoszkál a kétely, hogy jó helyre hozta a szeretett négykerekűjét. Beles a műhelybe fél szemmel. Aztán megnyugszik. Bent egy olyan felszerelt műhelyt lát, ami nem mindennapos. Bent egész biztosan fel lehet fedezni valami olyan autót, ami nem hétköznapi eset. A műhely hangulata mindig vidám. sürögnek forognak a szerelők. Az ügyfélszolgálaton nagy a jövés menés. egymást váltják az emberek. Hol ügyfelek jönnek hol barátok.

 

Ami megnyugtató mindig, hogy akárhány ember megfordul itt, ez elköszönés előtt biztos elhangzik: „köszönöm Marci!”. Innen nem megy ki kocsi kötélen és tréleren, ide csak jön. A műhely jó híre miatt valaki képes messzebbről is lejönni, hogy átnézesse az autóját. Vannak visszajáró ügyfelek Pestről, Fehérvárról stb.

 

Lehet van valami a műhely levegőjében, ami más mint a többi. Töprenghet rajta az ember hogy mi is lehet az… egy biztos hogy egy valamitől más: az autók és a tuning szeretetétől. A fanatikus ügyfelek autói pedig nem véletlenül viselnek egyedi rendszámkeretet, amin egy felirat olvasható: „Én is a Bosch szervízbe járok”

 

 

davidsz

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!