"Nincs beceneve,hiszen gyakorlatilag a testem része"
Ebben a mondatban tán benne is van az a szenvedély és rajongás,ami Feriben él a kis Golffal kapcsolatban...Nagyon jó érzés olyan emberek autóiról írni,akik ennyire rajonganak a portékájukért !
Ezen blog bejegyzésemben Oldal Ferenc,alias Kese Mk3-as Golfja szerepel,mely "avatatlan szemeket" is elszórakoztat,ám akik kicsit komolyabban foglalkoznak a Wolfsburgi gyár történelmével,típuspalettájával,azok rögtön felkapják a fejüket a következő 2 szó hallatán: "Colour Concept"


Limitált szériája ez a Golf harmadik generációjának,mindösszesen 4 féle színben készült,ezek pedig:kék-sárga-piros-zöld.A legritkább eme kvartettből pedig pont a zöld :) Kese -többek között- ezért igen büszke gépére. Jellemzője a limitált szériának az akril festékkel fújt karosszéria és a külső színével megeggyező betétekkel tarkított full bőr belső,melyhez ugyanezen színnel ellátott betétű Bőr Nagy Recaro ülések tartoztak! Ha koncertre vágyunk,akkor sem kell feltétlenül hangversenyterembe vonulni,a gyárilag 8 hangszórós hifi lett fejlesztve/cserélve,a fejegység Kenwood a 8 gyári hangszóró helyét pedig Magnat tányérok vették át. Az eleve igen ritka és figyelemfelkeltő beltérben megtalálható a digitális klíma,elektromos ablak,ülésfűtés,Tempomat és még sorolhatnám,gyakorlatilag az automata váltón kívül Full extrás a gép!

Feri azonban tovább feszítette azt a bizonyos húrt és lám,egyáltalán nem tette rosszul...a géptetőt,mely alatt egy 2 literes 8 szelepes benzines motor látja el tökéletesen a feladatát, cabrio Golfok tetejéhez használt fekete bőrrel borították teljes egészében,ezzel máris dimenziókkal feltűnőbbé téve a járgányt.


A gyári fényszórók helyét In-Pro Golf mk4 optikás pilácsok vették át,a hátsó traktus fényjátékárt Hella ColorMagic lámpások felelnek,természetesen Zöld színben. A talajjal a kapcsolatot 205/40-es méretű Bridgestone gumik biztosítják,amiket egyedi és igen ötletes fényezésű 7,5X17-es 35-ös ET számú Audi TT felnikre húztak fel. Utóbbi pörgők elengedhetetlenek,mivel kissebbek nem férnének fel az elöl 320-as tárcsáktól,amiket 4 dugattyús Brembo nyergek fognak satuba ha szorult helyzetbe kerül a sofőr ! A hátsó tengely sem maradt érintetlen,240-es tárcsák bújnak meg a felnik mögött. Nyilván a hasmagasság sem maradhatott gyári, így a futóművet leváltotta egy fix 80/40-es Koni szett,amitől kellemes ék alakú lett az autó kiállása.
Összességében az autó meseszép,magáért beszél. Feri megjárta vele a Wörti tónál megrendezett GTi Treffent és saját bevallása szerint sem igen talált hasonlatosat :)


Szerettem volna mindenről szót ejteni de biztos vagyok benne,hogy nem sikerült,nézzétek el Nekem,irományom a teljesség igénye nélkül készült,remélem örömötöket lelitek majd benne!
Ferinek köszönöm,hogy Orfű után,most újra,így,interneten keresztül is "bemutathattam" testének -minden bizonnyal- legnemesebb részét!
Olvassátok-nézzétek-értékeljétek és ha gondoljátok,osszátok ;)
köszöntem a figyelmet és a lehetőséget,Maradok Tisztelettel:
(Z)

Ha tetszett az írás,kérlek,látogass el a ProsztóDrosztGarage saját facebook oldalára is!

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt

Köszönettel... :)