2009.04.25                    Motor Csere / Tuning


 

Végül erre is rákényszerültem… :S Pedig se időm se pénzem nem sok van most rá. De ha már lúd- ahol a lúd motorcserét jelent-, akkor legyen disznó – ahol a disznó Type-R. :)

 

De kezdjük az elején. Kb. 3 hete CS Tuning Show-ra menet Hatvan közelében minden előjel nélkül megállt alattunk az addig tökéletesen működő Esi motorom. Szerencsére a közelben volt egy pihenő, ameddig még elvitt minket a lendület. 2-2,5 óra mérlegelés és próbálkozás után rászántam magam és hívtam a trélert. Újabb 2,5 óra múlva meg is érkezett egy akkora futóval, hogy a DelSol 3x is ráfért volna :) Reggel 7-kor indultunk és anélkül, hogy egyetlen „tuningcsodát” láttunk volna du. 4-re haza is értünk. Közben tető nélkül leégtünk a napon, mint a Reichstag.  Biztos a sokktól, de szinte fel se fogtam, hogy mi van és mindeztek ellenére jó kedvem volt. Nem úgy, mint amikor kiderült hogy motort kell cserélni. Tegnap hazahúztuk a kocsit a szerelőtől, mert jelenleg nem tudok megfinanszírozni még egy d16-os motort se.

 

Ma elszántam magam és eldöntöttem, hogy csak Ősszel kezdek neki a felújításnak, de akkor egy B18C-s Type-R motorral és mindenféle Skunk2-vel megpakolva. Összeszámoltam és ez a művelet biztos benne lesz egy milkába, de apránként össze fog jönni. Szerencsére nyáron nem lesz szükségem a kocsira, mert az USA-ban leszek.

 

Sajnos nem sokat tudok jelenleg a motorcsere rejtelmeiről, de remélem, sok hozzászólás érkezik, amiből kiokosodom legalább annyira, hogy pontosabb képet kapja erről az egész dologról.  Tehát minden  tanácsot, intelmet szívesen fogadok.

 

Ha valaki rendelkezik B18C üres blokkal, váltóval kérem, jelezze. Akinek pedig szüksége lenne D16Z6-os váltóra, szívósorra, hengerfejre (1000km-rel ezelőtt lett felújítva), dugattyúkra, hajtókarokra (2)..stb az jelezze és megegyezünk.


 

folyt köv…

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!