Kedves Olvasók!
Talán kicsit megkésve ugyan, de én is belefognék saját kis blogom megírásába. Ez lesz az én kis "titkos" naplóm, amely betekintést nyújt minden kedves érdeklődőnek Peggy, a lassacskán felnőttkort elérő 306-os Peugeot életébe. 

Mindenek előtt -bár ez sokaknak talán még mindig meglepő lehet-, nőnemű egyén vagyok. :) Megragadnám az alkalmat, hogy autóm előtt magamat is bemutassam. Anett vagyok, és csak pár évvel idősebb, mint az immár lassan két éve nálam ( sz )épülő oroszlán. Rögtön le is lőttem az első poént, melyet már korábban szemfüles olvasók felfedezhettek: Peggy a francia kis csiganyamnyogó neve, nem az enyém. 

Idestova 3-4 éve kezdtem el keresni álmaim autóját, amely majd kiérdemli, hogy ne az -általam nagyon utált-, egyébként már-már elcsépelt "első autóm" titulust viselje. Részemről sosem voltam az a "Apu, Anyu! Vegyünk egy autót, amin gyakorolhatok miután megszereztem a jogsit, aztán majd úgyis veszek egy normálisat." híve. Sajnos, vagy nem sajnos -és itt lehet, elvesztem csekély olvasóim számának felét- én már autós bilivel a fenekem alatt kezdtem el életemet ezen a bolygón. Bizony, nő létemre sosem foglalkoztattak a fésülgethetős babák, vagy a Barbie legújabb, trendi öltöztetős kiadása. Barbie rózsaszín cabrioja viszont annál inkább. A gyerekkoromban jellemző póni időszak igen hamar átalakult a lóerő fogalmára, melynek eredményeként körülbelül 5 éves koromban elkezdtem kuporgatni a születésnapokkor, névnapokkor és egyéb ünnepekkor begyűjtött kevéske összeget. Így történt hát, hogy végül 3-4 éve összegyűlt az a bizonyos összeg, melyet hajlandó voltam a saját autómra áldozni. Keserves hónapok és rengeteg meggyötört autó végiglátogatása után ráakadtam egy gyöngyszemre...

Ez a gyöngyszem vörös volt és kicsit sem tökéletes, persze nézőpont kérdése minden, de nekem épp erre az autóra volt szükségem. Rágódtam rajta egy-két hétig, lebeszélni is próbáltak, de végül engedtem a kísértésnek és utánajártam a dolognak. Akkori gazdája még távolról sem konyított, nemhogy a francia, de semilyen autókhoz sem. A megtekintés során természetesen bevetette a frissen mosott csillivilli autós trükköt, de ezzel már nem tudott változtatni a döntésemen. Megvettem.

Ütött volt és kopott és húzott is meg lakkpattogott is, a lökhárítót megrágta egy nagyra nőtt egér középtájon és még a fekete színe sem passzolt az egyébiránt még mindig vörös színű autóhoz. A dísztárcsák legalább annyira rákövültek a lemezfelnikre, mint a 2 centi vastag levakarhatatlan koszréteg a tárcsákra. Ennek a gondolatával azonban hamar megbarátkoztam, lévén az esztétikusan fehérre fújt lemezeken már át-át ütött néhány rozsdapötty. Igen, felmerülhet a kérdés, nyár végén mi az istennek rak fel ocsmány lemezfelniket az ember. Nos, ugyan azon okból, amiért ezeken a csudálatos bakancsokon téli gumi díszelgett. Tehát az indok világos, mint a vakablak: nem volt más. Tovább vizsgálódva az ember láthatta, hogy az autó legalább 6 féle vörös árnyalatban pompázik. Erről a színről kapta az autó a Peggy nevet. (Kinek ne ugrana be, a jól ismert sorozat nagyszájú háziasszonya, Peggy Bundy?) A géptető kívülről esztétikus polírozáson esett át (értsd: körkörös karcok tömkelege), valamint a formatervezéssel sem lehetett kibékülve az előző tulaj, mivel itt-ott horpadt volt. Mindezt tovább fokozta, hogy belülről a motorháztetőt megtámogatták egy adag már meg nem mondom mivel, ami ekkorra egy kiadós rozsdadombocskává alakult. A zárhíd törött volt, ami pedig az autó nyitását illeti, erre adódott egy, azaz 1 darab kulcs, ami -figyelem ( !! )- egy, azaz 1 darab ajtót nyitott. Nem, kis naiv olvasóim, nem a vezető oldalit, hiszen abban az ajtóban atomjaira van hullva a zárszerkezet. Természetesen a jobb oldalról lehetett nyitni az autót, ami pedig a csomagtérajtót illeti, nos azt bizony csak a központi zár nyitotta.

Álomautóm első éjszakáinak egyike itthon.

 

Folytatása következik:
Peggy306, avagy egy oroszlán élete II.