Schumacher "felébredt". Ma délelőtt gyakorlatilag nem is nagyon létezett olyan híroldal, ami valamilyen szinten ne akarta volna a saját lájktengerét begyűjteni a nagy Breaking News-zal. Egyszeri user pedig klikkelget rendesen, beleértve jómagamat is, hiszen csak ő volt az, aki miatt kizárólag néztem akkoriban az F1-et. A legenda már-már valószínűtlenül szerencsétlen síbalesete után fél évvel, ki is van éhezve az ember egy igazán jó hírre.

Tucatnyi oldal hírének elolvasása után azonban, egy kicsit higgadtabb fejjel végiggondolva egyszeri user ráébred, hogy túl sok újdonság nem történt.

A hosszú kómát végigkísérő óriási hype-nak köszönhetően arról már április eleje óta tud az is, akit semmennyire sem érdekel úgy unblock az autóversenyzés, hogy a hétszeres világbajnok az ébredés jeleit mutatja, tehát rövid periódusokra magához tér, kinyitja a szemét, reagál a környezetére. Ugyanígy az is tudható volt, hogy már nem sokáig marad a grenoble-i kórházban, ahol a december 29-i baleset után kezelték, mert már nem kell kómában tartani - az ébresztési folyamat sikerrel járt, ergó Schumacher "felébredt".

Mi történt ma? Gyakorlatilag annyi, hogy a fenti állításokról egy újabb hivatalos közleményt adott ki a versenyző menedzsere, Sabine Kehm, annyival kiegészülve, hogy köszönetet mondanak a kórház munkatársainak is az eredményekért. Plusz, a 45 éves expilótát reggel átszállították Svájcba, a Lauseanne Egyetemi Kórházba, ahol a közlemény szerint "hosszú regenerálódási folyamat" vár rá.

Ennyi - újnak egyáltalán nem nevezhető - infó alapján pedig aligha lehet indokolt egy ilyen mértékű szenzációhajhászás. Persze, lehet az egészet úgy tálalni, hogy "Schumacher felébredt, és elhagyta a kórházat". A valóság azonban az, hogy továbbra sem lehet SEMMIT tudni az állapotáról és arról, hogy ez a bizonyos "ébredés" milyen stádiumban van. Még mindig csak percekre tér valamilyen szinten magához, vagy már hosszabb időszakokra, a családjával való kommunikáció annyit jelent, hogy szemkontaktust teremt velük, vagy talán már ennél többet is..?

A legnagyobb kérdés pedig, hogy a fejsérülés milyen utóhatással járt: tudatában van-e egyáltalán, ki is ő valójában, vagy újra kell tanulnia mindent, a járástól és a beszédtől kezdve - az autóversenyzésig.

Egy ilyen közlemény alapján gyakorlatilag bármi előfordulhat és hagyjuk meg, a "hosszú regenerációs folyamat" sem ad éppen pozitív kicsengést a dolgoknak. Mindettől függetlenül mégis biztató, hogy egyáltalán remény van rá, hogy Schumacher valaha akár még teljesen is felépülhet.

Én nagyon drukkolok neki.