Talán van még, aki emlékszik 2005 telére, mikor a Hondával egyenesen Mantovába, a Supersprint gyárba látogattam el, ahol a cég S2000-hez frissen készülő komplett rendszerét tesztelték le az autómon – nagy örömömre pedig a prototípust haza is vihettem.

Nos, azóta eltelt lassan 5 év, a rendszer azonban hibátlanul dolgozik még mindig alattam, akárcsak mikor az első utamról érkeztem hazafelé, a kabrióval nem éppen kompatibilis téli estén. Ez volt egyébként az első, és majdhogynem egyetlen alkalom, hogy a téli gumi/felni kombinációt felpakoltam az autóra, az ominózus eset óta csak idén márciusban, a nagy átalakítás előtt alkalmaztam ezt a kombinációt.

A kipufogó tehát szakadatlanul teljesíti, amit kell, időközben csak én lettem valamivel öregebb... mint ismeretes, anno a középdob nélküli rendszert választottam, ami eleve zajosabb, a hanghatás pedig 2007-ben, a kompresszor felszerelése után csak még tovább erősödött. Persze imádtam ezt a sportos hangot, de ahogy teltek az évek, kissé már kezdett zavarni, majd rátett egy lapáttal a stílusváltás is – az új designhoz sem feltétlenül illet már az üvöltő kipufogóhang –, így végleg megszületett a döntés: így vagy úgy, de be kell szereznem egy középdobos elemet.

Az első gondolatom persze rögtön a hazai importőr, Roberta volt, ő viszont néhány levélváltás után el is szomorított: ez eltelt évek alatt már eleve az S2000 gyártását is beszűntették, így a csökkenő kereslet miatt ez az elem is lekerült a „gyártósorról”. Ezután következett az, hogy átböngésztem rengeteg hazai és külföldi apróhirdetési oldalt, kerestem még az ebay-en is, de sikertelenül... végső próbálkozásom a Daniel autójáról való lejmolás lett volna, de persze ő sem akart cserélni, így a lassan bele is nyugodtam, hogy minden marad a régiben.

Végül valamikor április vége körül, Robertától (akinek ezúton is, még egyszer hatalmas köszönet a segítségéért) érkezett váratlanul a jó hír: mégis legyártanak kint nekem egy elemet soron kívül! Május elejére már meg is jött a csomag, majd – a rengeteg rendezvény miatt – csak néhány hét elteltével sikerült hozzálátni a cseréhez.

Mindez normál esetben 20 perces rutinművelet lett volna, azonban csak akadt némi probléma. Az évek során két csavar, valamint a bilincsek egyike is csak flex barátunk segítségével volt hajlandó távozni a rendszerről. Ezt leszámítva azonban minden rendjén ment, az alkatrész természetesen tökéletesen passzolt az előző elem helyére.

Az új hangba pedig már az első beröffentésnél beleszerettem: halkabb, és szolidabb ugyan, de közben sportosan elegáns – pont, mintha ehhez az új, fehér designhoz lenne kitalálva.

Szeressük =)

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!