Megbüntetett a rendőr

Témakör: Real life
aktuális téma
Megbüntetett a rendőr

Problémád akadt a rendőrséggel, vagy az NKH.-val?
Írd le, de a végső megoldást nem itt fogod megkapni, max iránymutatást,hogyan is oldd meg a problémát.

Néhány egyszerű, könnyen betartható kérés:

Ha negatív vagy pozitív élményed volt a hatósággal kapcsolatban meghallgatjuk, de a felesleges és billentyűzetet nem tűrő fikázódást mellőzzük!

A rendőrségen keresztül, kerüljük a napi politikát is!

Aréna kuncsorgásra még nem került itt sor, ne is legyen!
Hirdetés feladásra se használd e topicot, kérlek!
Ne priviben írjatok ha kérdésetek van, azért van a fórum.

Mindent mi se tudunk fejből,így igyekszünk segíteni a vonatkozó jogszabályokkal!



Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
PapaMaci
#36266
2017. október 04. 22:40
Snec
#36265
2017. október 04. 18:39
ha kimész a megyéből, a következő megye első kihajtójánál akkor nem büntetnek, odáig mehetsz
PapaMaci
#36264
2017. október 04. 13:40
Jó reggelt!
Tegnap a csak Pest megyei matricával bíró gépjárművemmel véletlen egy kijáróval (4km) később jöttem le a pályáról. Ezért már készíthetem a 14kHUF-ot a bírságraa zsetont, vagy van esély, hogy megúszom?
M3 55 és 59-es km-ekről van pontosan szó.
gzu11
#36263
2017. április 19. 19:49
Nem jelentett fel, csak gecizett...
Nem kaptam a mai napig semmit, csak a hatalmát akarta fitogtatni...
Köszönöm a hasznos tanácsokat a vezetési technikákkal kapcsolatban, próbálom megfogadni mindet!
RopyAti
#36262
2017. április 19. 12:19
gzu! Ékes példája a tied annak, hogy az indokolatlan ködlámpa használat miatt jelentettek fel. Ahogy írtad, full sötét és néhol köd volt. A full sötét nem alapozza meg azt, hogy akkor ködlámpával jöhetsz az úton. Ha néhol köd volt, akkor , amíg a ködben jössz felkapcsolod, ha kijöttél a ködből lekapcsolod. Ha megint ködben vagy akkor felkapcsolod és így tovább. A vezetés, főleg főúton , aktív dolog , nem csak úgy van, hogy bekapcsolsz mindent aztán jól van úgy , amíg meg nem érkezel. A fűtést is csak akkor kapcsolod be ha fázol a kocsiban, ha meleged van, nyilván nem ...

Sokan úgy vannak vele, hogy na a ködlámpást jól megbüntetnék, hát itt a te eseted, hogy ilyen is van kishazánkban. Persze erre a szokásos dolgokat lehetne mondani, hogy megint pénzbeszedés, meg direkt szívózás, pedig a lehet inkább csak a közlekedők által sokat említett és szankció nélküli problémát orvosolt éppen ott a rendőr.

No lehet trollkodni, ha akartok.

PapaMaci
#36261
2017. február 02. 15:52
Aki nem kapcsolja le időben, azzal azt szoktam csinálni, hogy én meg hamarabb felkapcsolom. Had érezze a törődést!
YELLOW
#36260
2017. február 02. 15:40
aki ködlámpával jön arra felnyomom a refit, egy ideje alkalmazom. de némelyik zt sme tudja melyik bolygón van. van egy videóm, csávó lámpa nélkül közlekedik. villogok rá, hogy hé ember. és azt látom a tükörből, hogy 100-200 múlva sem világít. képes voltam menni egy kört, hogy hátha összefutok vele és igen, és ugyanúgy nuku világítás. az ilyen mit érez? minek megy útra? engem ha zavar a mögöttes fény, inkább elengedem. de azt hiszem értem a sötétedős tükrök lényegét. hiányzik, még ha keveset is vezetek sötétben.
amúgy a probléma az, hogy műszakin sok helyen nem nézik a lámpák beállítását sem. nem egyszer erőszakoskodtam. mivel cseréltem izzót, és állítottam rajta. de állítólag jó volt. viszont láttam olyan manuszt, aki ezer % nem tudta hogy kell használni az "írásvetítőt" a lámpákhoz, ellenőrzés gyanánt.
ha este vezetek, 10 autóból 9-nek rosszul van beállítva a világítás. a 9-ből van legalább 2-3 aki refivel megy és baxik időbe lekapcsolni. hiába villogok neki akármi, hiába nyomom rá vissza semmi. ezek minek vannak úton?
PapaMaci
#36259
2017. február 02. 15:30
gzu11 ne vedd magadra!
Ez az egész világítás kérdés megint az országunkban lévő hatalmas igénytelenség tükre. Tiszrtelet a kivételnek, emberek azt sem tudják, mi mire való. A ködlámpa, az irányjalző a zárófény. Nappal mennek ködlámpával. Úgy megkérdezném tőle, mennyivel lát jobban, amikor pl van 50-100m-es látótávolság. A zárófény detto. Este kivilágítja a szemem.
Anno hirdetett a rendőrség zéró toleranciát a világításra. Abból is mi lett? Rajtam kívül hanyan állíttatták be a fényszóróikat? Még rendőr autót is láttam, aminek az egyik lámpája a csillagokat vizsgálta, engem meg lefénymásolt. Egyre többen jönnek mögöttem úgy, hogy telibe világítják a tetőkárpitom. Én meg bujkálok a tükör mögül Azokkal mi van?
Régóta mondom, hogy 2 évebte mindenkinek újra kellene vizsgázni!
exphil
#36258
2017. február 02. 07:58
A ködlámpa különösen este nagyon zavaró tud lenni, ha szembe jön. Ha vizes az út vagy ha valaki kicsit is rosszabbul lát, esetleg szemüveget visel ez fokozottan érvényes. Az első ködlámpától az esetek 1%-ában látunk mi magunk jobban, a többi felesleges "menőzés", figyelmetlenség vagy placebó.
Az, hogy néhány km-rel ezelőtt vagy még valahol az ország másik végében reggel köd volt nem indokolja, hogy fel legyen kapcsolva. Mindig az adott körülményeknek megfelelően kell használni a fényszórókat és dinamikusan változtatni, ha kell. Pl a hátsót is le kell kapcsolni, ha valaki mögötted közlekedik. Én legalább 200 m látótávolságig nem használom se elől, se hátul.
Ennél csak az a rosszabb, amikor valaki olyan balf@sz, hogy ködös időjárásban vagy sötétben helyzetjelzővel vagy lámpa nélkül közlekedik, azokat azonnal büntetném.
YELLOW
#36257
2017. február 02. 06:53
ha minden igaz, ha köd van, lakott területen akkor sem lehet használni. tehát elvileg le kell kapcsolni ha beérsz lakott területre. De általában nem szólnak érte.
engem vagy 8 éve állítottak meg. komolyan mondom helyzetjelző +ködlámpa kombó nyáron olyan fél8 felé, még világosas volt. előtte kb 100méterrel korábban kapcsoltam föl ezek meg utánam jöttem. mivel levettem a gyújtást eleve lekapcsolt, de felmelegedni sem volt ideje, simán tagadhattam volna. mondtam, hogy úgy ítéltem meg, hogy a látási viszonyok indokoltá teszik aszondja tudja, hogy ez most nagyon menő, de tilos. mondjuk pont nem azért kapcsoltam fel, magam sem tudom miért. ritkán használom. kérdezte enyém az autó? ott van nála minden papír, erre megkérdi. mondom nem, nagyanyámé. vetet a poént. megdicsérte. nem lett semmi.
szóval egy a lényeg, hogy tulajdonképpen jogos lenne a bünti. de tapasztalat az, hogy nem igazán foglalkoznak vele, max figyelmeztet.
gzu11
#36256
2017. február 01. 21:48
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék egy számomra elég vicces dolog felől...

Az történt ma 18 óra után, hogy beértem egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosba és a rend éber őre lesből kifigyelte, hogy szabálysértést követtem el.
Utánam jött, megállított, elkérte a doksikat, majd közölte, hogy szabályt sértettem...
Mire én megkérdeztem, hogy mivel?
Erre Ő közölte, hogy Ő és szemfüles, szintén civil ruhás társa, látták, hogy én ködlámpával közlekedtem lakott területen belül és, hogy az mekkora probléma...
Mondom, azért mert Békéscsabáról jövök és full sötét minden, ráadásul néhol még köd is van...
Lekérte az adataimat, majd közölte, hogy mivel látja, hogy "tiszta vagyok", így kimegy a falu szélére, megnézi, hogy tényleg köd van-e, ha igen akkor semmi gáz, ha nincs köd, akkor nem szab ki itt helyszíni bírságot, hanem szabálysértési feljelentést tesz ellenem...
Erre kinevettem, gondolva magamban, hogy ez most tényleg ekkora bar.m vagy csak szívodik...
De a vicc az, hogy párom ismeri a kópét, FB-n megkérdezte, hogy mire lehet számítani, de az agyatlan tényleg feljelentett, és azt mondta, hogy a lakhelyileg illetékes rendőrkapitányságon fogják eldönteni mi lesz a bütnim, de meglátása szerint egy figyelmeztetéssel meg fogom úszni...
Most ilyen tényleg van???
Nem akarom elhinni, hogy a retkes C-k helyett ilyen f.szságokra figyelnek oda ezek az emberek...
Vélemény?
Köszi előre is!

G.
Vectra555
#36254
2016. október 19. 12:59
Mint írtam alapesetben elég. De pl. bírság esetén jó, ha van (ennyiben pontosítok), mert annyival tovább tart az intézkedés, amíg ellenőrzi a bediktált lakcímet a nyilvántartásban. Egyébként ugyanakkora mint a vezetői engedély, nem hiszem, hogy nehéz hozzácsapni és együtt hordani.
g mk3
#36253
2016. október 18. 17:30
"szükséges a lakcím igazolás"
Ott a válasz, te is leírtad.
"tartózkodási helyre vonatkozó nyilatkozattételre kérheti fel"
Tehát bőven elég, ha csak a jogsi van nálad.
Vectra555
#36252
2016. október 18. 14:55
Pontosabban: "az igazoltatott személyt lakcímének, tartózkodási helyének – az igazoltatott választása szerint – a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal vagy más alkalmas dokumentummal történő igazolására, vagy a lakcímre, tartózkodási helyre vonatkozó nyilatkozattételre kérheti fel"

Az valóban igaz, hogy egy vezetői engedély is alkalmas a személyazonosság igazolására, de ha pl. szabálysértés miatt kiszab egy bírságot, vagy feljelentést tesz, akkor szükséges a lakcím igazolása.

Utólag hiába keresi ki, sokra nem biztos, hogy megy vele. Ha az illetőt Kecskeméten állítják meg, és van egy állandó lakcíme Sopronban, meg egy tartózkodási helye Miskolcon, akkor hová küldjék pl. az idézést, vagy hol fogják lefolytatni a szabálysértési eljárást? Sőt, sok olyan ember van, aki rendelkezik állandó lakcímmel, de életvitelszerűen máshol él.
Vectra555
#36251
2016. október 18. 14:40
Azért fényképezhette le, mert rajta vannak a személyes adatai, ami alapján később azonosítani tudja. Vezetői engedélyhez nem kapcsolódik lakcím, így, ha pl. csak az volt nála, egy kicsit bonyolultabb azonosítani.
g mk3
#36250
2016. október 18. 11:47
Egyébként nem vagy köteles a lakcímkártyát magadnál tartanod. Sőt még a személyit se. Egy érvényes jogosítvány elég, azzal igazolhatod magad. Ha meg annyira kiváncsi a lakcímedre, azt lekérdezheti bármikor.
PapaMaci
#36249
2016. október 17. 21:09
Mondjuk számomra furcsa, hogy minek lefényképezni? Minden okmánynak sorszáma van. Az alapján azonositják. Vagy én tudok valamit rosszul? Beirja a gépbe, ugy is nyoma marad. Minek felirni, minek lefényképezni?
Vectra555
#36248
2016. október 17. 10:38
Felírhatná akár egy újságpapírra is, ugyanaz a vége, adatrögzítés, csak ez így gyorsabb Nyilvánvaló, hogy később törölni kell onnan. Szabálysértési feljelentés esetében ez mondjuk nem működik (vagyis felesleges), ha az illető nyilatkozik a személyes körülményeiről, mert ott nyilatkozatot kell kitölteni, amit alá is kell írni.
YELLOW
#36247
2016. október 16. 20:16
a kérdés az, hogy jogszerű, hogy nem tisztázott készülékkel rögzít így adatokat? ami lehet saját telefonja is?
valami migránsok miatt most megint nagy ellenőrzések vannak az tény.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 36286 találat 1815 oldalon