A Prague Car Festivalon tematikusan pakolták ki a kocsikat, de mégis volt egy "kakukktojás", (ha nevezhetjük így) mégpedig az L8 Night által épített Audi A3. 

Még mielőtt az autó részleteire kitérnék, nézzük meg, hogy kik állnak az L8 Night Motorsport mögött! 

Steve Gregorius és Manuel Meinel még 2015-ben gondoltak egy merészet és szerveztek egy kisebb találkozót egy parkolóban, amire akkora volt az érdeklődés, hogy rögtön az első alkalommal kinőtték a helyet. Ezt követte, a következő évben, új helyszínen egy nagyobb esemény és megszületett az L8 Night! 

Ezután már a motorsport is szóba jött és gyorsulást is szerveztek, de ekkor még 201 méteren, amiről hamar kiderült, hogy kevés és nagyobb helyre kell költöztetni az egészet és így került képbe a Lausitzring, majd annyira kinőtte magát a rendezvény, hogy egy évben többet is kellett rendezni, illetve 2020-ra akartak egy nagyot durrantani, de a COVID itt is átrendezte a dolgokat és végül 2021-ben, pont az AMTS-sel egy időben tudták megtartani a legnagyobb rendezvényüket az L8 Night történelmében. 

Hogy jön ide az Audi? Nos, mindkét tag motorsport rajongó és szeretik az erős és gyors autókat. Az L8 pedig különleges alkatrészeket is gyárt, amihez viszont kéne egy demoautó is.

Ekkor került a képbe az Audi A3 és találtak is egy motorhibás, négyajtós alapot, ami elöl hajtott és egy háromhengeres 1.0 látta el erővel. De Steve szereti a kihívásokat és belevágtak a projektbe. Ami biztos volt, hogy R32 motor fog dolgozni benne.....

Az autót darabokra szedték, minden felesleges dolgot kihajigáltak belőle, aminek eredményeképpen egy teljesen üres utasteret kaptak. Ezután kifényeztek mindent, bekerült a bukócső, a karbon versenyülések a hozzátartozó biztonsági övekkel a pedálok és a TCR kormány. Leírva sokkal egyszerűbb, de szinte minden egyedi alkatrész, amihez nagyon sok CNC munka és 3d nyomtatott elemre volt szükség. Ez még 2019-ben történt és még ebben az évben került kezük közé az R32 motor is, amire egy Garrett G42 1450 turbót terveztek felaggatni. 

Természetesen a motort is szétszedték és semmin sem akartak spórolni. A Ladedruck.de szállította a turbót, a Don Octane a szívósort, a fékek egy RS3 alól érkeztek a futómű pedig a K-Custom által átépített H&R versenyfutómű. Természetesen rengeteg alkatrész került még beépítésre, de itt a végeredmény számít igazán! 

Az R32, 2,6 bar töltőnyomás mellett, 1300 lóerőt présel ki magából és maximum 3 bar nyomásig lehet terhelni gond nélkül. A maximális fordulat 9000/perc. A motorhoz DSG váltó csatlakozik, DQ500 és 4Motion hajtás próbálja aszfaltra vinni ezt a bődületes erőt. Teljesen etanollal üzemel a gép egyébként, a 100-200 pedig 2,9 másodperc alatt van letudva, amit még mindig nem tudok feldolgozni, ráadásul ezt 1200 lóerős teljesítmény mellett tudta. 0-100-ról nincs adat, de szerintem nem is lehet ekkora erőt hirtelen ráengedni a kerekekre. A fél mérföldes táv végén már 320 km/h-val ér célba ez a gép. 

Teljesen karbon bodykit került a kocsira és természetesen a komplett TCR szettet szerelték fel, viszont az első légterelő túl nehéznek bizonyult, úgyhogy újat kellett tervezniük az építőknek. A felniket a RAD48 szállította és egyedileg, ehhez az autóhoz készültek el a kerekek, szem előtt tartva az alacsony súlyt és pontos méretezést. 

A végeredmény egy nagyon durva és nagyon erős Audi, ami mellett elég jól elidőztünk mindannyian. Itt minden tökéletesen a helyén volt. IDE KATTINTVA megtaláljátok a hivatalos oldalukat, ahol képeket találtok a találkozókról is! 


 

Forrás: Carstyling.hu