Neue Klasse. Ez volt az új modellek jelölése, mivel a BMW-nek frissítésre volt szüksége. A nagytestű szedánok sorhat vagy V8 motorral voltak szerelve, de ezek inkább luxusautók voltak, a 700-as modell pedig, a maga kéthengeres motorjával nem volt nevezhető sportosnak, illetve ott volt még az 507, ami már akkor is drága volt, úgyhogy kellett valami megfizethető, családi autó. 
 
1961-ben mutatták be az 1500-as típust, amiben 4 hengeres M10 motor duruzsolt. Ezt követte az 1600 és az 1800, majd a 2000tii, ami a csúcsnak számított akkoriban a 2 literes 130 lóerős motorjával. Ez már gyorsnak számított, de messze nem volt sportautó. 
 
Ezután érkezett az 1600-2, ami a kétajtós változata volt a 1600-nak és végül 1602 néven vált ismertté. A fejlesztők pedig belepakolták a 2 literes motorokat, amit a BMW nem nézett jó szemmel, úgyhogy inkább úgy döntöttek, hogy a 2002-ből készítenek egy csúcsmodellt és a 2000CS coupe motorját pakolták bele. Ez már annyira sportos volt, hogy a bűnözők is felfigyeltek rá és ezt használták menekülő autónak abban az időben. 
 
Aztán 1972-ben, a müncheni olimpián bemutatták a Paul Bracq BMW Turbo Concept modellt és a gyártó úgy döntött, hogy a 2002-be is bepattintanak egy feltöltéses motort, mivel volt elegendő tapasztalat addigra. Fogták a 2 literes M10 motort, csökkentették a kompressziót, megoldották az olajhűtést és felcsavaroztak egy KKK turbót, aminek köszönhetően 170 lóerőt sikerült elérni, mindezt 1973-ban. A sárvédők szélesebbek lettek és szélesebb felnik is kerültek a kerékjáratokba, valamint sperrdiffi is beépítésre került, hogy az erőt aszfaltra lehessen vinni. Természetesen nagyobb és erősebb fékeket is felszereltek, hogy a megállás se okozzon problémát. 
 
Az utastérben háromküllős sportkormány és sportülések jelezték, hogy ez nem egy átlagos 02-es, illetve turbónyomásmérő is helyet kapott, de állítólag ezt a sofőrök nem nagyon figyelték. Kívül a piros, kék, lila csíkok hívták fel magukra a figyelmet, illetve az eredeti újságíróknak szánt darabokon, az első toldaton ott figyelt a 2002 Turbo felirat, amit tükrözve helyeztek fel, hogy amikor a visszapillantóban feltűnik az autó, mindenki tudja, hogy mi érkezik hátulról és azonnal húzódjanak le előle. Ez mondjuk annyira nem tetszett az újságíróknak, így a gyártó úgy döntött, leszedi a kocsikról a feltűnő dekorokat, viszont manapság egyre több helyen bukkan fel újra, mert a tulajok szeretik ezeket a matricákat, feliratokat. 
 
A képeken látható autó tulaja Japánban él és Toshio Shizunak hívják. Ő is nagy rajongója a 2002-nek és mindent teljesen korhű állapotra hozott vissza egy kis csavarral, mégpedig RS Watanabe felnik felszerelésével, ami remekül áll az autónak. Az autó viszonylag nagy turbólyukkal rendelkezik, mert egészen 4000-es fordulatig kell várni, hogy felpörögjön a turbó. Ettől függetlenül 7 másodperc alatt van 100-on, ami 1973-ban nem volt rossz, de igazából ma sem számít rossz eredménynek. Az autó egyébként teljesen gyári állapotban van és a motort is teljesen felújították, de ennél többre nincs is szükség egy ilyen autónál. Ez így tökéletes! 
 
Még több képért KATT IDE!





 

 

Forrás: Speedhunters