Ha azt mondom, nevezz meg pár sportos Hondát, akkor tuti felmerül az S2000, az NSX vagy éppen az Integra Type-R. Ha azt mondom, tegyük oda a CR-V-t is, akkor majd várnom kell nagyjából 15 percet, hogy mindenki kinevesse magát rendesen, de utána megmutathatnám az alábbi képeket és valószínűleg kicsit megfagyna a mosoly az arcokon. A HPD (Honda Performance Development) valami olyat alkotott, ami előtt valószínűleg értetlenül állnak páran. Ha pedig nem lennél tisztában azzal, hogy a csapat mivel is foglalkozik, akkor érdemes tudni, hogy a Honda IndyCar részlegéhez is komoly közük van, így pedig mindjárt érdekesen hangzik a dolog.

Oké, ez már rég nem az a CR-V mint amivel anyu elviszi a gyerekeket suliba vagy bevásárolni indul, mivel itt már csak nyomokban tartalmazza az eredeti autó. Az egész kaszni egy teljesen egyedi csővázas alvázon pihen és tulajdonképpen a ma ismert, legmodernebb versenytechnika megtalálható az autón kívül-belül.

Jöjjön a lényeg! 2,2 literes, dupla turbós V6, Empel elektromos motorral megtámogatva, vagyis ez egy hibrid, egyszerűen fogalmazva, 800 lóerővel! Az üzemanyag is az IndyCar világából lesz ismerős, mivel a Shell 100%-ban megújuló versenyüzemanyagát használják. A motorhoz 6 sebességes váltó csatlakozik és a fokozatokat kormányról lehet pakolgatni. Az első futóműnél az Acura NSX GT-3 EVO22 versenyautó, míg hátul a Dallara IR-18 IndyCar alkatrészeit használták fel. A fékek a Brembotól érkeztek, a gumik pedig szintén az IndyCar szériából ismert Firestone Firehawk úthengerek, 285/35-20 és 305/35-20 méretben.

Maga a karosszéria is tele van érdekességekkel, kezdve a gigantikus hátsó szárnnyal, ami a héjszerű motorburkolaton kapott helyet, másképp nem lehet egyszerűen nevezni a hátsó elemet és a sor a félbevágott, felfelé nyíló ajtókkal záródik. A fóliázásnál a Honda Hybrid kék árnyalat találkozik a Honda Racing pirossal.