Már csak néhány nap van az idei évből és ilyenkor szokásom összeállítani egy amolyan Best of válogatást, amiben kiemelek néhány hazai autót, eseményt illetve idén már külföldi találkozók is említésre kerülnek. Azonban mielőtt belekezdenék, egy kicsit kitérek a háttérmunkára is. Tavaly már többen nehezményezték, hogy ugyanazok az autók szerepelnek minden évben. Lehet, hogy idén is lesz olyan autó, ami már többször szerepelt, de ennek is megvan az oka. Egész egyszerűen még mindig nem volt jobb építés nála. Ezzel lehet vitatkozni, de ha jobban utánanézünk a dolgoknak, akkor bizony hamar rájövünk, hogy nem frissül olyan mértékben a hazai felhozatal, mint azt néhányan gondolják. Idén már több fronton is feltettem a kérdést, hogy kinek, melyik autó, vagy esemény volt a kedvence, amolyan közvéleménykutatás jelleggel. Vicces, hogy amint van lehetőség beleszólni a dolgokba, úgy mindjárt nincs akkora jelentkezés. (Egy posztot megtekintettek 1500-an, abból mindössze talán 30-an jeleztek vissza.) Szóval, ezeket a válaszokat figyelembe véve, megint csak maradt az általam ismert autók és események rangsorolása, úgyhogy még mindig lehet vitatkozni azon, hogy melyik autó jobb vagy rosszabb, de igyekeztem kiválasztani azokat, amíg tényleg különlegesek, amik többet tudnak az átlagos építéseknél, vagy valamiért kilógnak a sorból. Lássuk mindjárt a Top kategóriát, a 3 legprofibb autót!
 
Bara Laci Combo S
 
Azt hiszem nem nagyon kell magyarázni, hogy Bara Laci autója mitől tartozik a legjobbak közé. Laci, amit csak lehetett, kihozott a Combo-ból, sőt! Még annál is többet. A komplett Porsche technika átköltöztetése az eredetileg dízel dobozosba, már önmagában felfoghatatlan, de emellett a további részletek is fantasztikusak. Az autót nem csak itthon, de külföldön is sikeres. Ez egy igazi showcar, amit közelről is megtekinthettetek az AMTS-n és valószínűleg jövőre is ott lesz, feltételezem, némi változtatással. 
 
 
RS-Tuning Hungary Golf Mk1
 
Az RS Tuning-ot nem kell senkinek sem bemutatni! A csapat olyan minőségű munkákat pattint ki minden évben a kezei közül, hogy a világon mindenhol elismerően bólogatnak rá. Egyedi ötletek, minőség és hamisítatlan RS Tuning stílus. Ez jellemzi autóikat. Az egyes Golf-ot sikerült kimaxolni! Teljesen clean bódé, kipucolt motortér, amiben egy 1,8-as GTI motor figyel, ráadásul turbóval és szénné polírozva. Állítható futómű engedi talajközeli állapotba a kocsit és 3 részes Eta Beta Turbo felnik forognak a kerékjáratokban, az utastérben pedig Recaro ülések, illetve bőr és alcantara minden létező felületen. (Teljes bemutató hamarosan érkezik!) Lehetetlen belekötni és mindenképp ott van a legjobbak között, de mondjuk ez soha nem is volt kérdés! 

 

BMW E36 A MoreKabrió

 
Norbi BMW-je idén is bejutott a legjobbak közé. Mehetett volna a BMW-s összeállításba is, de azt gondolom, hogy az elért eredmények miatt, sokkal inkább ebbe a csoportba tartozik a kocsi. Nincs olyan találkozó, amiről ne térne haza valamilyen díjjal. Ha kiposztolják valahol, garantáltan kiugróan több lájkot kap mint bármi más. Azonban ha nem ezt nézzük, akkor a felhasznált alkatrészek minősége, az aprólékos, szemmel nem is látható átalakítások sokasága és az autó egész stílusa teszi különlegessé a kabriót, olyannyira, hogy a hazai mezőnyből totálisan kilóg. A legszebb az egészben, hogy évek óta változatlan formában tekergeti a fejeket a rongytetős hármas, bármerre is jelenjen meg. Az idei évben több nagyobb célt is sikerült elérnie a tulajnak a kocsival. A BMW Meetup-on idén is díjnyertes volt a kocsi, a Performance BMW magazinba is bekerült, illetve, és ebben mindhárom autó közös, az idei év kiadványában, a Tuning – Az egyedi autók világa című könyvben is helyet kapott. Azt gondolom, hobbiépítőként, amit lehetett, elérte a kocsival és jelenleg a legismertebb E36 kabrió a hazai autók között. 
 


 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2018. december 29.)

Forrás: Carstyling.hu