Az SUV-k népszerűsége töretlen és egyre nagyobb, erősebb és szebb gépek gurulnak le a gyártósorról, viszont ezeket, néhány kivételtől eltekintve, nem nevezhetjük terepjáróknak. Az első generációs Porsche Cayenne is inkább luxusautó, mint vérbeli off-road masina, de a képeket elnézve láthatjuk, hogy Roni Collin mindent megtett annak érdekében, hogy komolyan vegyék az autóját.

Roni egyébként Finnországban olyan részén él, ami egyébként inkább sziget és egy úton lehet eljutni az anyaföldig, amit időközönként víz áraszt el, télen pedig vaskos hóréteg fedi, emberünk pedig nem igazán szeretne elakadni, ezért az Eurowise lift-kit használatával, kicsit több mint 7,5 centivel megemelte a Cayenne Turbo-t. A morcosabb megjelenés és a jobb használhatóság érdekében kettévágta lökösöket és alul vascsövek helyettesítik a hiányzó elemeket. A gyári ezüst szín helyett Porsche Black Olive fényezést kapott az autó, amihez tökéletesen passzolnak a fekete, központi csavaros BBS felnik, amik eredetileg a 997 Cup modellhez készült görgők, csak éppen itt Yokohama Geolandar M/T terepgumikat kaptak. Rendes fények nélkül nincs igazi terepjáró, ezért itt is találunk néhány durván erős LED reflektort és a gyári fényszóró is LED-es már. Hátra FIA kompatibilis Cartek zárófényt találunk, ami szintén a Porsche Cup gépek tartozéka. A 4.8 literes V8 szinte érintetlen maradt, ami talán érthető, hiszen 500 lóerővel azért arrébb lehet állni. Egyedül az olajhűtőt helyezték át és most már messzebbről lehet hallani az autó érkezését a nyitott rendszernek köszönhetően. A beltérben Porsche Cup kormány, működő váltófülekkel és fűtéssel, Recaro Pole Position ülések, amik szintén fűthetőek, fa váltógomb, ami szintén motorsportos húrokat penget, mivel a 917 Le Mans versenyautókban is hasonlóval lehet pakolgatni a fokozatokat. A műszerfal tele van pakolva olyan kiegészítőkkel, amik elengedhetetlenek egy igazi off-road túrához.

Emlékeztek még az autó színére? Ha felmerült volna, hogy miért ilyenre fújták, akkor itt a válasz: Roninak van egy 911 GT2 Touring-ja, ami ugyanilyen színű. Porsche fanoknál már biztos viszketni kezdtek az ujjak, de nyugalom! Tudjuk, hogy ilyen nem létezik. Ez egy 991.2 911 Turbo S, GT2 RS lökhárítókkal, GT3 RS első sárvédőkkel, motorháztetővel és plexi hátsó üvegekkel, valamint „négyüléses” belsővel. Ez Roni nyári szaladgálósa. Nem lehet rossz…..

További képeket IDE KATTINTVA találtok!