A Lincoln Continental hallatán, a legtöbb embernek, Kennedy ugrik be és az "öngyilkos" ajtók, pedig ennél sokkal többről szól a típus. A 10. generációnál járó modell viszont már nem is annyira saját hazájában népszerű, hanem sokkal inkább Kínában, ugyanis a gyártó inkább a méretes, luxusterepjárók irányába mozdult el. Kínában viszont rendkívül népszerű a Continental, köszönhetően elegáns megjelenésének. A képeken látható darab esetében viszont kicsit keveredtek a stílusok. 
 
Maga az autó, kívülről, nem változott. Gyönyörű fekete fényezés, csillogó felnik, amik egyébként Work Emitz darabok és ezzel el is érkeztünk a japán VIP világához, ahol szívesen használják ezt a kerekeket. (Mondjuk elég komoly méretekben, nem úgy mint a képeken, de ez legyen az én gondom.) Szóval megvannak a legendás Emitz felnik, jöhetett a futómű! Az SCC Air által forgalmazott szett tökéletes földre engedi a nagytestű limuzint és az ívek szépen benyelik a felniket. 
Az egyedüli csalódás a motor környékén éri az embert, mivel itt nem rotyogó V8 dolgozik, hanem 2 literes EcoBoost, 4 hengerrel és ugyan a 260 lóerő nem hangzik rosszul, valószínűleg a hangjától nem leszünk libabőrösek. 
 
Mindenesetre a végeredmény nem rossz és simán élhető, csak mondjuk a 3 literes, dupla turbós V6, összkerékhajtással és 380 lóerővel izgalmasabban hangzik. A kocsi hozza a Bippu érzést és a Simplex Crew szépen összerakta. Kicsit nagyobb kerékdőlés, szélesebb, nagyobb peremes felnik és akkor tényleg tökéletes lenne. 
 
Még több képet ITT találtok!