A TuningKingz idén is elég komoly felhozatallal érkezett, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen a csapat eddig minden évben durva autókkal érkezett és mint az elmúlt években, idén is díjakkal mehettek haza. 

A Chassis/Spoiler kategóriában ez a Nissan 350Z volt a díjnyertes, amit nem hinném, hogy különösebben meg kéne magyarázni. 

Kamil Szlezak autója egy 2005-ös Nissan 350Z Premium Pack, a már jól ismert VQ35DE motorral. Kamil már 5 éve boldog tulajdonosa az autónak és ez már a negyedik változat mióta megvan neki. 

A kezdetben gyári állapotban használta a Z-t, de ez nem tartott sokáig és rögtön egy elég nagy feladatba kezdett, felszerelte a komplett Rocket Bunny szettet a kupéra, mivel szereti a száles autókat. Ezután került beszerelésre az állítható futómű és felcsavarozták az ESR SR06 felniket, amik 10,5x19-es méretükkel nem tűntek elég szélesnek a szélesítésekhez és ezzel együtt az is nyilvánvalóvá vált, hogy az állítható futómű is kevés ehhez a projekthez, úgyhogy jöhetett a levegős rendszer és azóta Kamil folyamatosan fejleszti a Nissant és nagyon úgy néz ki, hogy mostanra elérte azt az állapotot, amivel egyáltalán nem kell szégyenkeznie sehol a világon! 

A karosszéria megkapta a már említett bodykit-et majd felkerült egy egyedi hátsó szárny, egyedi küszöbök, fényszórók és hátsó lámpák, majd az eredetileg fekete autó elefántcsontszínű fényezést kapott. 

A motor programozást, új légszűrőt, szívósort és kipufogórendszert kapott, amiből utóbbit szelepekkel láttak el és nyitott állapotban 129dB-lel üvölthet a V6. 

A jócskán kiszélesedett kerékjáratokban kovácsolt D2 Racing felnik forognak, elöl 10,5x20 ET-29, hátul pedig 12x20 ET-69 méretben, ezekre pedig 230/30 és 285/25-ös Falken gumikat húztak. A futómű nem csak levegős, de beszerelésre kerültek állítható toronycsapágyak, lengőkarok is és Kamil elmondása szerint, ezzel a szettel a legalacsonyabb, 20-as felnikkel szerelt 350Z a világon. 

Az utastérben  Momo Corse kormány, Bride ülések, Sparco övek és különleges airride beépítés dobja fel a látványt, ugyanis a két darab Viair 440 kompresszor mellett, két darab NOS nitrotartályt is találunk, amik valójában a levegőtartályok, csak így sokkal jobban néznek ki. A szórakoztatásról BOSE rendszer és Android-os fejegység gondoskodik. 

Önmagában nem csak a bodykit és a szárny miatt volt díjnyertes ez az autó, hanem az összkép miatt is, mivel a kerékválasztás és méretezés is tökéletesre sikerült. Ezúton is még egyszer gratulálunk és reméljük, hogy jövőre is találkozunk a 2023-as AMTS-n!