Még Prágában, a Prague Car Festival-on figyeltem fel erre a kis Polo-ra, ami színével igencsak feltűnő volt a sok fekete és fehér autó között. Aztán ahogy körbejártam, megláttam a sok apró részletet, de még így is kimaradt pár dolog, ezért nagyon örültem, amikor az AMTS külföldi kiállítói között megláttam Martin "Bonbon" Šťásek nevét a listán. 

A Polo-ban 1,4 PDTDI motor dolgozik, ami alapból 74 lóerőt és 195 Nm nyomatékot produkál, viszont a többlépcsős programozásnak köszönhetően, lehet 107LE 290Nm vagy 120LE 330Nm és még a "disco" programot is megkapta, úgyhogy durrog-csattog-lángol ha a helyzet úgy kívánja. Persze nem csak ennyiből áll a dolog, hanem új turbót, új intercoolert, rozsdamentes kipufogórendszert, K&N légszűrőt szereltek fel, valamint rengeteg alkatrész polírozáson vagy fényezésen esett át, ezzel teremtve "tiszta" környezetet. A motorhoz egyébként az argentin változat váltója csatlakozik, ami hosszabb áttétellel rendelkezik, így a végsebesség 245 km/h. 

Nem csak a haladás, de a megállás is fontos szempont volt, ezért  elöl, Leon Cupra R, 4 dugattyús nyergek és egyedi "Bonbon" design, 325-ös tárcsák, hátul pedig hűtött, Octavia I RS 280-as tárcsák lassítják az autót. Persze itt sem gyári állapotú alkatrészeket szereltek fel, hanem a Kawasaki palettáról származó, kék gyöngyház festékkel fújták le a nyergeket. 

A futómű levegős és Rubena lufikból, Accuair VU4 vezérlőből, kettő darab Viair kompresszorból és 11 literes tartályból, átalakított TA-Technix gátlókból áll és Fabia RS/Ibiza Cupra lengőkarok segítik elő a tökéletes ültetést. 

A kerékjáratokban egyeid, BBS RS2 Superconcave szett forog, 8x17-es méretben, 185/35-ös gumikkal szerelve. A háromrészes görgők polírozott közepekkel, peremekkel, egyedi csavarokkal és szelepekkel rendelkeznek. 

A karosszéria a Superb III Sportline Dragon Skin fényezését kapta, felkerültek az Octavia II visszapillantók fekete színben, Polo GTI küszöbök, sötétített Bi-Xenon fényszórók, Votex lökhárító és hűtőrács méhsejt rácsokkal, Polo BlueMotion hátsó szárny, LED-es hátsó lámpák, a hátsó ajtóról lekerült a kilincs valamint a japán változat hátsó lökhárítója váltotta a gyári darabot. 

Az utastérben Polo 5 GTI ülések, Golf 7 GTI kormány, GTI ajtókárpitok, fekete tetőkárpit, piros biztonsági övek, Polo GTI váltógomb, MaxiDot kiegészítőműszerek, GTI mintával, GTI pedálok, mutatók, Weichers bukócső jelentik a változást, illetve helyet kapott egy Zenec MC292 fejegységből, Crunch hangszórókból, Digital Design mélynyomókból, DSL erősítőből álló audiorendszer is, ami a szórakoztatásért felel hosszabb utakon. 

Martin autójának nincs olyan részlete, ami ne lenne módosítva, így nem meglepő, hogy díjat nyert a Top10 International kategóriában. 

Képekért köszönet: Csicsmann Pictures