Néhány év kínszenvedés után végre újra régi fényében tündökölhet az AMTS! Idén végre olyan autók, kiállítók töltik meg a Hungexpo csarnokait, amire a szervezők is igazán büszkék lehetnek és a látogatók is garantáltan leteszik a hajukat!

Tavaly már érezhető volt, hogy kezdi visszanyerni erejét hazánk legnagyobb autós rendezvénye, de mivel nem a megszokott, márciusi, időpontban volt megtartva, így kicsit fura volt megnézni azokat az autókat, amik már az év elején debütáltak valamelyik rendezvényen. Idén viszont visszaáll minden a régi kerékvágásba és minden a megszokott ütemterv szerint haladhat.
Tegnap nagyjából este 11-ig szaladgáltam a csarnokok között és sikerült szemügyre venni a kiállított autókat. Bátran állíthatom, megadurva felhozatal várható!

A pavilon

Szokás szerint ez az a csarnok, ahol a legfontosabb dolgok történnek. Ott van a nagyszínpad, ahol egész nap különböző műsorokat nézhetnek meg a látogatók. Miss AMTS, vasárnap nyereményautó átadás, díjátadó, Carstyling Dolls Show stb. A külföldi kiállítók egészen elképesztő gépekkel érkeztek! RS Hardcore Porsche, Mapet Tuning Corvette, Illegal Custom Airride, Hardcore Haters, Tuningkingz, Tofugarage mind olyan minőségű autókkal érkeztek, amiket eddig maximum videókban és képeken láthattunk. Ezzel együtt a hazai csapatoknak sem kell szégyenkezni! Az RS Tuning Hungary a tőlük megszokott minőséget hozta, a Cruisin’ Cars tagjai végre az A pavilonban mutathatják meg, hogy milyen stílust képviselnek, a Modified Stance Crew pedig új néven, de már ismert autókkal érkezett, persze teljesen új köntösben, illetve az SW Motorsport standján is lehet érdekességeket találni.

E pavilon

Ez az a hely, ahol hazai klubok autói töltik meg a területet. Itt már vannak visszafogottabb építések, de azért találni itt is keményebb gépeket. A North-East Company már korábban kiposztolta, hogy mikkel érkeznek és jó volt látni élőben, hogy min dolgoztak az elmúlt hónapokban. Ugyanez igaz a Móvár Cars tagok autóira is vagy éppen a Finest OEM+ csapat gépeire. Szinte minden sarokban felbukkan egy-egy érdekesség. Külön öröm, hogy régi ismerősök is előkerültek. A Road Hogs csapata kezdetek óta jelen van az AMTS/Carstyling életében. Idén nagy visszatérőként érkeztek meg, de már ne várjunk tőlük féktelen őrületet. Mondhatjuk úgy: felnőttek. Most kicsit komolyabban, de még mindig kiemelkedő minőségű autókkal érkeztek, viszont Zimát tuti nem fogja senki hazazavarni, mert durrogtatja az autóját, illetve a partyhangulatot sem ők szolgáltatják, viszont az autóikat érdemes közelebbről megnézni!

B pavilon

Itt a kisebb hazai csapatok kaptak helyet. Itt már nem igazán találni showcar kategóriájú gépeket, de hobbituner szinten van látnivaló bőségesen! A hangulatra már tegnap este sem volt panasz, úgyhogy biztos vagyok benne, egész nap menni fog a buli a B-ben!

Természetesen még ott van az oldtimer részleg, az importőrök is kihoztak pár újdonságot és idén végre a motorok szerelmesei sem mehetnek haza csalódottan, miközben kint drift és off-road bemutatók várnak mindenkit. Nehéz lenne felsorolni minden klubot, csapatot, baráti kört, úgyhogy inkább gyertek ki és nézzétek meg saját szemetekkel, hogy az elmúlt hónapokban mivel készültek a hazai és külföldi kiállítók!