Milyen egy ideális találkozó? Változatosak az autók és a stílusok, kedves a közönség, jól felkészültek a szervezők és tökéletes az időjárás. Ebből pedig négy feltétel meg is valósult, de ne rohanjunk ennyire előre!

Szombaton tartotta a Napfény Park Bevásárlóközpont a 9. születésnapját, aminek alkalmából egy autós találkozót is rendeztek, hogy a férfiak és fiúk is megtalálják a maguk elfoglaltságát, amíg anyuék vásárolnak. A Backyard Garage csapata lett felkérve a lebonyolításra, amit a srácok örömmel vállaltak, hiszen mindig is szerettek volna kimozdulni kicsit Budapestről. A lezárt parkolóba 100 autót vártak, amiket előzetes regisztráció alapján engedtek be a szervezők.

Dél körül már egész szépen sikerült megtölteni a helyet. Érkeztek autók Szerbiából, Romániából, Ausztriából és Debrecen környékéről is. Talán pont ettől volt színes a felhozatal, hiszen azok a gépek is ott voltak, amiket már szinte minden találkozón láthattunk és rengeteg olyan volt, amiket még csak most először sikerült lencsevégre kapni.

Ismerve a BG irányvonalát, mindenki a manapság divatos ültetett verdákat várta, de szerencsére ennél változatosabb volt a kínálat. A hardcore gépektől egészen a visszafogottabb vasakig mindenféle kocsit lehetett látni. A speaker eredetileg Zima lett volna, de végül mégsem ő jött el, mert halaszthatatlan dolga lett a hétvégén, így Dedi, a csapathoz közel álló fiatalember, ugrott be és bár nem nagyon szokott ilyen jellegű felkéréseknek eleget tenni, tökéletesen vette az akadályt és nagyon közvetlen és kedves volt mindenkivel.

A programok között autóhifi hangnyomás mérés, kipufogó hangerő mérés, limbó és hasmagasság mérés és egy Top10 díjátadó szerepelt. Az autóhifi hangnyomás mérésre olyan autók érkeztek, amik nem a megjelenésükkel hódítottak, hanem eszméletlen dübörgésükkel. Ugyanis némelyik gép még felhúzott ablakokkal és bezárt ajtókkal is akkorát szólt, hogy a parkoló másik felén is remegett a levegő. Ugyanez igaz a kipuff mérésre is. Cápa Feri és csapata a turbós bömbikkel, iszonyatos durrogást és csattogást okoztak a környéken.

Aztán jött volna a limbó, de beborult az ég és eleredt az eső. Normális esetben, ilyenkor a többség hazamegy, de ezen a talin nem így történt. Ugyan nem a parkolóból, hanem az eresz alól nézték a történéseket, de kitartottak a vendégek. Ezért aztán a BG tagjai úgy döntöttek, előrébb hozzák a díjátadót és ha eláll az eső, akkor megtartják a limbót és a hasmagasság mérést. A Top10-en belül külön kategóriákat választottak. Volt VIP, Clean, Classic, Fitment, OEM, Cult, Hölgytulaj, Sleeper, Japán és volt egy különdíj a "sztárvendégnek". 

A VIP kategóriában a Dobai-féle S Merci, a Clean kategóriában Romániából érkezett IV-es Golf, ultraszéles görgőkön gurulva, lett a győztes, a Classic-ért Ágoston Gábor Bogara lett díjazva, a legjobb Fitment-et Malya Gergő Focusa tudta, OEM-ben Fenyvesi Gábor Votes kettese, Cult kategóriában Kiss Bence késő délután beesett Passat VR6 kombija, BBS görgőkön lett a kiválasztott, Hölgytulajok közül Tandariné Király Réka zöld kettese vitte a pálmát, A legjobb Sleeper Cápa Feri V8 turbója lett, a legjobb japó gép Gregus Róbert Suzukija volt és a Sztrávendégnek járó különdíjat Totya vihette haza a JPS matricás egyessel. Ha végignézitek a galériát látni fogjátok, hogy teljesen igazságos döntések születtek.

Miután megvolt a díjátadó, azt hitték, mindenki hazamegy, de nem így történt és miután kicsit normalizálódott a helyzet, megtarthatták a limbót és a hasmagasság mérést, igaz valamivel kevesebb résztvevővel. A legalacsonyabb autó Gálicz Ákos E36-ja volt, ami elhúzta még az 1 centis lécet is, az airride-os gépek közül pedig Savanya Róbert Tigrája volt a nyertes.  Innentől pedig már csak baráti beszélgetés volt a parkolóban, mert elég sokan hazamentek és csak a kemény mag maradt este 7-ig, amikor is kisorsolták a Napfény Park nyereményeit, a 3x 99000.- Forint értékű vásárlási utalványt. Ez eltartott fél 8-ig és utána teljesen kiürült a parkoló, elhallgatott a zene és mindenki összecsomagolt.

Több ilyen jellegű találkozóra lenne szükség a környéken, legalábbis sokan mondták, mert erre a talira is elég sok olyan gép érkezett, amiket ritkán látni még Szegeden is. Még azért volt meglepő a résztvevők száma, mert aznap három helyen tartottak tuning találkozót és nem is gondolták páran, hogy ennyi és ilyen minőségű autó fog megjelenni a bevásárlóközpontnál. Remélhetőleg jövőre újra találkozunk! A galériát IDE KATTINTVA éritek el! 


 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2017. szeptember 10.)

Forrás: Carstyling.hu