John Ludwick Jr. munkásságáról már olvashattatok korábban az oldalon. (Ha kimaradt volna, akkor kattintsatok IDE és IDE!) A Zsiguli és a BMW 700 előtt azonban a képeken látható Corvair volt az a kocsi, ami körbejárta az internetet. 
 
A Corvair-t 1960 és 1969 között gyártották és egyértelműen a Volkswagen Beetle ellenfeleként készült. Farmotoros és léghűtéses modell volt, többféle motorvariánssal. 2,3 - 2,4 és 2,7 liters boxermotor hajtotta az autót. A Corvair volt az első GM által gyártott autó, aminek hátul volt a motorja. Ugyan bekerült egy olyan könyvbe is, ami a kezelhetőségét vitatta, de ettől az autó nem nevezhető a Chevrolat kudarcának. Sőt! Egyes források szerint, a turbós változatokat kifejezetten élmény volt vezetni! 
 
John még fiatalon szeretett bele a Corvair formájába, köszönhetően szomszédjának, aki a léghűtéses motor helyére egy V8-as blokkot épített be és a futóművet is áthangolta kicsit. John viszont eredeti léghűtésesre vágyott, így amikor felbukkant egy az egyik oldalon, akkor rögtön lecsapott rá. Kicsit rozsdás, kicsit elhanyagolt, de pont ettől volt izgalmas John számára. 
 
Ami elsőre feltűnik, az a kocsi magassága. Az, hogy a gyári modelleknél lényegesen alacsonyabb, nem csak a levegős futóműnek köszönhető. John és apja megvágta a tetőt, vagy ha jobban tetszik "choppolták". Arra kérdésre, hogy mennyit vágtak ki belőle, emberünk csak bambán néz és annyit mond: Eleget. 
Ha pedig ránézünk az autóra, akkor valóban pont eleget. Persze nem volt egyszerű a helyzet, mert amikor szétvágták a tetőt, akkor annyival kisebb lemez maradt, hogy hiányzott egy darab a tetőből. Ezt pedig egy másik Corvair szétvágásával sikerült pótolni. A toldás szándékosan ennyire látványos. Az új tető más gondot is okozott. Az üvegeket is át kellett szabni. A hátsó részen nem volt gond, mert plexiből megoldották, amit házilag igazítottak az autóhoz. Elöl viszont már nem volt ilyen egyszerű a dolguk. Mivel nem találtak jobb megoldást, ezért méretre vágták az üveget, ami viszont két ponton megrepedt, pont a sofőr előtt. Ilynekor cserélni kéne, de se beszerezni nem egyszerű, sem tökéletesen megvágni, úgyhogy maradt a repedt verzió, ami egyébként a rozsdás bódéhoz tökéletesen illik! 
 
Az utastérben főleg csupasz fémfelületek fogadják a nézelődőt. Hátul nincs is ülés és az első, gyári székek helyére is aluból préselt Rotten Leonard ülések kerültek beszerelésre. Ez egyrészt jól áll a kocsinak, másrészt elég alacsonyan ülhetünk benne, hogy John ne verje bele a fejét a vágott tetőbe. ezen kívül olyan érdekességeket találhatunk, mint például a beltér világításának a helyére szerelt biztosítéksor és a mellette található kapcsolók, amivel a világítást, a kompresszort és egyéb 12V-os berendezéseket működtethetünk. Mint említettem, levegős futómű dolgozik az autó alatt, ami Air Lift Performance gyártmány. Ennek a vezérlőjét (3H) a rádió helyére építették be. 
 
A motortérben minden teljesen gyári, azonban a futóműnél elég sok egyedi elemet lehet találni, többek között a lengőkarokat és a lufik tartóit. A felnik tekintetében, a klasszikus 5 küllős Cragar felnik helyett, immáron szintén 5 küllős Southern Way Epsilon felnik forognak, amik 20 évig voltak letakarva egy raktárban, majd egy kisebb felújítás után kerültek az autó alá. 
 
Bármilyen meglepő, de John elég sokat hasnzálta a kocsit az elmúlt években. Elég csak megnézni pár H2O videót! Mint bármelyik projektje, ez sincs túlgondolva, mégis fantasztikus a kiállása! 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. június 04.)

Forrás: Speedhunters