A 29-s körzet egy baráti társaság, akik a clean verdákat részesítik előnyben. Autóik nem arról híresek, hogy kiverik a biztosítékot elmebeteg, meghökkentő megoldásokkal, viszont bárhol is jelennek meg, a minőségre nem lehet panasz. 

Dani is a csapat tagja. Persze ez nem meglepő. Az üllői srác egy igazán pofás verdát hozott össze és a kis buborékból. 

2012 decemberében vette az autót. Akkoriban még jogosítványa sem volt. A fényezés elég ramaty állapotban volt, úgyhogy mindenképp szükség volt egy telifényre, és ha már úgyis fújva lesz, alakítottak pár dolgon is. Dani a clean stílust kedveli, ezért egyértelmű volt milyen irányba viszi el a kocsit. az első lökhárítóba 3 centit toldottak és teljesen lesimították. A hátsó lökhárító csak simítva lett. A küszöbök egyedileg lettek kialakítva lemezből és a műanyag íveket is lemezből formálták újra és 3 centivel kijjebb is húzták. A tetőről eltűnt az antenna. A motorháztető "morcosítva" lett és az ablakspricniket eltüntették, majd áthelyezték az esőcsatornába.  A csomiajtót lefalazták. Ezek után jött a fényezés. Szerencsére az autó eredetileg is fekete volt, így már csak azt kellett eldönteni, milyen fekete legyen a verda. Végül a 7-es BMW egyik árnyalata lett a befutó. 

2013

Ezután jött a felni. Mercedes E-klasse 6,5x15-ös szett ugrott fel, amit telibepolíroztak. Ezekre 165/45-ös gumik kerültek. A látvány már majdnem jó volt, de a magassággal voltak problémák. Mivel akkor még mindig nem volt jogsija, ezért buszra fel, egészen Ürömig. Gewinde megvesz, aztán irány haza. A 2013-as AMTS-re pont kész is lett a gép. Majd amikor hazaért, és be akart állni az udvarra, az autó felakadt és se előre, se hátra. Végül csak sikerült átverekedni magát a kapubeállón, de innentől biztos volt, hogy levegős rendszer fog kerülni a kocsi alá. Mivel abban az évben már nem történt változás, ezért csak alkatrész gyűjtés volt év végéig, aztán a felniket is eladták és kezdődött a szerelés. Az első gátlókból levágtak 4 centi, a csomiba merev csöves rendszer lett beszerelve. Tavaszra pedig meglett az új felni is. Az Intra kerekek 7x15-ös méretűek voltak 165/45-ös gumikkal. 

2015

Megint eltelt egy év. Az Intra felnik elmentek a háztól és a helyükre Keskin KT1 görgők kerültek 7,5x16-os paraméterekkel és 165/45-ös gumikkal. Egy G Astra koptató is felkerült. Viszont a magasság még mindig zavarta Dani szemét, ezért átalakították a hátsó hidat. (Dani ezúton köszöni az Opel mérnökeinek, hogy ilyen nehezen ültethető autót csináltak.) A boldogságot csak annyi árnyékolta be, hogy a felnik folyamatosan eresztettek. Szélvédőragasztót is bevetettek, de semmi változás. Úgyhogy aztán 2015-re ráunt a folyamatos problémára és ezek a felnik is eladásra kerültek. Ezzel viszont óriási dilemmába került a srác. Nagyon tetszett neki a JR11 és pont volt egy szett eladó, de az autón már nem ütött akkorát, ráadásul sokan választották azt a felnit, így inkább más kerék után kellett nézni. 

2016

Sikerült Chrysler Voyager felnikre szert tenni, amiket eddig nem nagyon lehetett Opel alatt látni. Fényezés és polírozás után felraktak rájuk 165/45-ös gumikat és bepattintották a kocsi alá. Most viszont az autó eleje volt "magas". Gátlókból még 5 centi mínusz, hála a Lindor műhelynek. 

Dani jelenleg elégedett az autóval, bár tervek azért még mindig vannak. Egy teljesen clean motortér lenne a következő lépés, de az majd csak télen. 

Dani ezúton is köszöni testvérének a segítséget! mindent ketten raktak össze, és nélküle sehol sem tartana a projekt. 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2016. március 14.)