Az első LS V8 beépítés japán autóba, komoly hullámot indított el és egyre több drifter és hobbituner kezdte el átépíteni Mazda-ját, Nissan-ját, Toyota-ját, amitől persze az ortodox rajongók epeömlést kaptak és azonnal keresztre feszítenének mindenkit, aki ilyen őrületet követ el, viszont ezzel egyenes arányban nőtt a rajongók száma is, akik meglátták a szépséget ebben a dologban. 
Teljesen mindegy ki, mit gondol. Ez talán a legegyszerűbb módja annak, hogy több lóerőt varázsoljunk a kopott játékszerünkbe és azért az sem elhanyagolható szempont, hogy egy viszonylag egyszerű technikáról beszélünk, ami kevesebb gondot hordoz magában, viszont most nem az a cikk lényege, hogy előadást tartsak az LS swap előnyeiről, hanem inkább nézzük, hogy a képeken látható Datsun 510-zel mi is történt! 
 
Marco már úgy vette az autót, hogy egy LS6 V8 dolgozott elöl, Factor LS6 vezérlővel, Fast LSX szívósorral, egyedi kipufogórendszerrel. A 440 lóerő már elég jól megmozgatta a kasznit, de a fékkel voltak gondok, úgyhogy első lépésként inkább a megállásról gondoskodott emberünk. 
Corvette Z06 fékek kerültek felszerelésre, elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekkel, Wilwood tárcsákkal és fém fékcsövekkel. 
A következő lépés a váltó ellenőrzése volt, mivel valami szivárgott, de a kiszerelés nem volt egyszerű feladat, úgyhogy motorral együtt kikapták az egészet. 
Az 5 sebességes Tremec TK0600, egyedi kardánnal csatlakozik a Moser M9 diffiházhoz, amiben Detroit TruTrac sperr található 3.55-ös áttétellel. 
A futóműnél Koni, QA állítható szett, Eibach rugók, állítható lengőkarok és toronycsapágyak mellett, erősített alkatrészek gondoskodnak arról, hogy biztos legyen a tapadás és kanyarban se kelljen attól félni, hogy felborul az ember, de meg kell említeni a Volk CE28N felniket is, amik elöl 8,5x17, hátul 11x17-es méretükkel és a rájuk húzott Nitto gumikkal vannak szerelve. 
 
A tűzfalat kb. 10 centivel tolták hátrébb, teljesen leborotváltak minden felesleges kiegészítőt a karosszériáról, francia stílusú hátsó lámpákat szereltek be, projektoros fényszórókat, karbon APR F1 visszapillantókat, majd az egész kocsit Lamborghini ezüstre fújták. 
Az utastérben egyedi váltóalagút, műszerfal, azokban Auto Meter Sport Compact műszerek, Tilton pedálgép, Momo ülések, Jet 2 kormány gyorscsatival, egyedi karbon ajtópanelek, egyedi tetőkárpit és bukócső jelentik a változást. 
 
További képekért KATT IDE! 

 

 

Forrás: Motortrend