Ha körülnézünk az interneten és kifejezetten E30-as BMW-ket keresünk, mi fog elénk tárulni? Letisztult, M-Technic II szettel szerelt, BBS felniken guruló csodajárgányok, levegős rendszerrel vagy fix magasságban. E30 M3-ak, utcára, pályára, kiállításra stb. Egy dolog közös bennük: Mind a gyári vonalon mozognak és a lehető legletisztultabb külsőt kapták. Aztán itt van ez a zöld izé! 
 
Nem, ez nem egy újabb clean BMW! Nincs klasszikus felni, nincs elegáns megjelenés. Ez arconcsap a színével és kiéget a hátsó szárnnyal. Nem érted? Nem is kell! Elég ha a 21 éves tulaj érti és élvezi a dolgot! Manapság amúgyis divat japán vonalas, német autókat csinálni. Garantált a feltűnés és a rengeteg kritika mellett találni építő jellegű vagy éppen támogató kommenteket is. De persze ez az egész nem arról szól, hogy megerősítsenek abban, hogy jó-e amit csináltunk, hanem az, hogy megvalósítsuk mindazt, ami a fejünkben megszületett és ne álljunk be a sorba. Sander pedig pontosan így is tett. Mondjuk először megelégedett egy levegős rendszerrel a kocsi alatt, ami aztán okozott is némi galibát és mindjárt a tesztkörön szétugrott minden, úgyhogy újratervezés indul és új szelepekkel már sikerült egy stabil szettet összedobni. Felkerült valami felni is és "végiturnézta" így a szezont, azonban az autó annyira semleges volt, hogy senkit nem hozott lázba, még Sandert sem. Úgy döntött, drasztikusabb megoldást fog választani. 
 
A terv az volt, hogy az autó széles legyen. Nagyon széles. Ehhez pedig a legjobb választás a Pandem widebody szett, viszont azt touring-hoz nem készítenek, úgyhogy a megrendelt készletet át kellett alakítani, hogy illeszkedjen a puttonyoshoz. Ezután felkerült egy egyedi General Wheels hátsó szárny, elöl pedig E36 M3 koptató és E36 splitter, majd ezt követően a szürke autót a képeken látható, feltűnő zöld színű fóliával húzták be. 
 
Megvan a széles bódé, le is lehet rakni rendesen, már csak megfelelő felni hiányzik. Megszokott görgők szóba se jöhettek, ráadásul nem is lehetett akármilyen méretű az a kerék, hiszen eléggé kivállasodott az E30! A háromrészes Carline felnik pontos méreteiról nincs információ, de a 18-as kerekek, legalább 10,5" szélesek, legalábbis hátul biztosan. Ezekre 245/35-ös Toyo T1-R gumikat húztak. Ezeket még pont jól forgatja a 2,5 literes sorhat, ami M50B25 motorkódra hallgat. Azért a biztonság kedvéért egyedi kipufogórendszert is felszereltek, hogy messziról lehessen hallani a jellegzetes hangot! 
 
Az utastérben BMW Z3 ülések, QSP kormány dobja fel a hangulatot, a szórakoztatásról pedig, MTX és Ascendant Audio elemekből álló rendszer gondoskodik. Lehet, hogy "kicsit" más mint amit ebben a kategóriában megszoktunk, de a szélesített gépek manapság mindenhol nagy sikernek örvendenek. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. április 14.)

Forrás: Fast Car