ELőre leszögezném, hogy ez a cikk/bejegyzés/poszt nem a felszopásról szól! Az FCF egy nagyon meghatározó esemény volt az Egyesült Államokban, ami 10 év után nem lesz többé megtartva. Ez minket mondjuk olyan nagyon nem érint, de aki kicsit is figyeli, hogy milyen komoly események vannak világszerte, az biztosan tudja, hogy milyen minőségű rendezvény fog eltűnni. 
 
"Minőség, a mennyiség felett!" 
Ez volt a First Class Fitment jelszava. 2010-ben, Dave Tormey, Cristian Loza, Roy Jang és a komplett Canibeat csapat vezényelte le az első találkozót, aminek az érdekessége az volt, hogy csak igazán igényes autók nyerhettek bejutást a rendezvény területére. 
Ha visszagondolunk, annak idején a 819 Company volt az első, aki beálogatós/regisztrálós találkozót szervezett és természetesen elég sokan nehezményezték, ha esetéleg nemleges választ kaptak. Ez elég nagy vihart kavart anno, de aztán ahogy érkezett a második Stancefest, egyre többen megértették, hogy ez nem fikázás, hanem annai, hogy a szervezők egy bizonyos szint alatti autókat nem engednek be. 
Úgyhogy még a legismertebb autós arcok is elküldték jelentkezésüket és bíztak benne, hogy sikerül bejutniuk az első FCF meetre, a Princeton repülőtérre. Eleinte főleg európai és import (japán) gépek töltötték meg a területet, aztán fokozatosan, egyre több amerikai izomautó, hot rod is megjelent. A lényeg a minőségen és egyediségen volt. 
Így lehetett látni LS motoros Silvia-t, teljesen földig ültetett C10 pick up-ot vagy akár '64-es lowrider Impala-t is. Nincs megkötés! Az FCFnem csak egy sima tuningtali, hanem a minőségi építések előtti tisztelgés. Ezáltal pedig, igazi megtiszteltetés volt bejutni az FCF-re. 
 
A First Class Fitment nem csak ezért volt más mint a többi. A helyszín, ami otthont adott a rendezvénynek, nagyon különleges volt és megadurva képek és videók készülhettek a hangárban vagy épp a repülők között álló autókról. 
 
Tehát van egy rendezvény, ahol a legkomolyabb építések sorakoznak fel évről-évre, egy olyan helyszínen, amire nem volt eddig példa. Igazi megtiszteltetés résztvenni és a kiállítók is megadják a tiszteletet, mert olyankor is megjelent mindenki, amikro esett az eső! Tehát sikeres volt, a szervezők mégis úgy döntöttek, hogy nem lesz több FCF. 
Miért? - teszi fel mindenki magában a kérdést. A válasz pedig sokkal egyszerűbb, mint azt eddig gondolta volna bárki is. 
"Úgy döntöttünk, hogy ez lesz az utolsó és a 10. mint olyan, tökéletes mérföldkő. El akartuk érni a csúcsot és azt hiszem sikerült is. Innen nincs hova tovább, ezért inkább továbblépünk és csak a kellemes emlékek maradnak." 
 
A szervezők új kihívások elé néznek, amik nem feltétlenül autós témájúak és nem akarták, hogy az új feladatok annyira lekössék őket, hogy a rendezvény kárára váljon. Fel kell ismerni, hogy mikor kell abbahagyni. 
 
Lehet, hogy a Canibeat szervezése alatt lesznek még hasonlóan nagyszabású rendezvények, de erről még korai beszélni. A lényeg az, hogy egy nagyon komoly esemény szűnt meg két hete. 
Úgyhogy akit esetleg érdekelt a téma és eddig nem talált választ, az most már tudja az okokat, akik pedig nem kísérték figyelemmel ezt a sorozatot, legalább erről is tudnak és felkeresik a korábbi összefoglaló videókat. 
 
#endofanera #fcf #firstclassfitment 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. október 15.)