A Hot Wheels Legend Tour valószínűleg ismerősen hangzik mindenki számára. Aki nem tudná mi az, annak megpróbálom röviden leírni. Ez egy olyan rendezvénysorozat, amit az Egyesült Államokban tartanak. Különböző állomásokon keresik azokat az egyedi autókat, amikből aztán egy valakit kiválasztanak és egy különleges kiadású Hot Wheels kisautót készítenek az eredeti alapján. Márciustól, októberig tart a turné, 18 állomással. Itt mindig egy valaki lesz a nyertes, majd a végén a Top 18-ból választanak ki egyet. Azonban már önmagában az is nagy dolog, ha bekerül az ember a 18-ba, mivel a SEMA Show-n lesznek kiállítva és itt serül ki, hogy kié lesz a legjobb. 
( A jelenlegi helyzet most ennek a rendezvénynek sem kedvez sajnos.) 
 
Na most ennek a mintájára kezdték el megszervezni a Honda Super Tuner Legends Series sorozatot, ami pedig a legegyedibb, legkülönlegesebb Honda-kat gyűjti össze több állomáson keresztül az Államokban. A képeken látható N600 pedig ott bukkant fel és el is vitte a pálmát! 
 
Az N600 az első olyan Honda modell volt, amit az USA területén elkezdtek forgalmazni és elérhető árával és vidám külsejével próbálták megnyerni a vásárlókat. Eredetileg egy 600 köbcentis motor hajtotta a gépet, ami aranyos, de azért túl nagy csodát nem kell tőle várni. Az autó építője, Stephen Mines, kikapta a gyári motort és helyére egy Honda VFR 4V motorkerékpár, 800 köbcenits szívét építette be, ami vidáman forog 12.000-et is akár! Az alig 100 lóerő nem hangzik soknak, de nem árt tudni, hogy az autó súlya 500 kg körül van, amivel viszont igazi kis gokart válik a háromajtósból. 
 
Persze akkor lepődünk meg igazán, amikor megtudjuk, hogy a Mazda Miata hajtáslánca került a kocsi alá, így már hátul hajt a kisautó! A szélesített kerékjáratokban Minilite felnik forognak, ami egy másik ikon, a Mini Morris 1275 GT kerekei voltak eredetileg. Ezen felül még van egy másik érdekes részlet, ezek pedig a Chevy Camaro lökösök. 
 
Az összkép hibátlan és vezetni is biztos élmény lehet ezt az apróságot. Stephen nem hitte, hogy nyerni fog az autóval és kiállíthatja a SEMA-n.

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. március 21.)