Quentin Boylan-nak van egy versenyautója, ami egy Lotus Exige, AMG motorral. Kellett valami, amivel elhúzhatja a versenyekre, pályanapokra. Mi más lehetne jobb választás, mint a Toyota Hilux? 
 
Quentin szerencsés ember, hiszen Toyota alkatrészekkel foglalkozik, így nem okoz gondot beszerezni kiegészítőket hozzá. A Hilux egyébként, gyárilag GM LS1 motorral volt szerelve. A V8 350 lóerős, ami az átlagembernek bőven elég, de Quentinnek nagyon nem. 
 
Vett magának egy törött S63 AMG-t, aminek csak a karosszériája volt rottyon, a motor hibátlan volt, úgyhogy mondanom sem kell mi volt a következő lépés. Bepattintotta az AMG szívet a Hilux orrába.
Meglepődne mindenki, hogy a beépítés nem is ment annyira nehezen, azonban a kipufogórendszer már nagyobb fejtörést okozott, mivel nagyon kevés hely maradt. Ebben Chris Muller volt Quentin segítségére, aki a CME Engineering feje. Teljesen egyedi leömlőket és rendszert varázsolt az autó alá. Ezután egy MoTec M150 ECU került beépítésre, amivel 550 lóerőt mértek keréken, 750 Nm nyomatékkal, ami 1500-as fordulaton már rendelkezésre áll. 
 
Eddig minden jól hangzik, azonban a váltó okozott némi problémát. A gyári egység nem kommunikált a MoTec vezérlővel, így Toyota GD6, 6 sebességes váltó került felszerelésre, amivel borzasztó volt a vezetési élmény. Ezért D4D kuplungot szereltek be, de a szerkezet sokkot kapott a teljesítménytől és azonnal felrobbant.
25 alkalommal szedték le és rakták vissza a váltót, mire a Xling Clutches megoldotta a problémát. Mivel a hűtés is fontos szempont ennél a motornál, a Junior Welding Works készített egy óriási hűtőt, amihez Toyota Prado ventit társítottak. 
 
A Hilux alatt, 20"-os A-Line felnik forognak, 275/40-es gumikkal és mögöttük jól látszanak a VW Golf 6R fékek. Az utastér teljesen gyári és aki először ül be a kocsiba, nem is gondolja, hogy milyen erőt fognak másodperceken elszabadítani a kulcs elfordításával. 
Tökéletes sleeper, persze csak annak, aki nem figyel a részletekre. Az AMG HLUX rendszám és a  6,3 felirat az autó hátulján gyanakvásra ad okot. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. május 21.)

Forrás: Speedhunters