A Bentley márkanév hallatán főleg a luxus és erő jut eszünkbe, illetve a motorsport is, hiszen a cég több különlöges modellt is pályára állított már, nem is rossz eredményekkel. Most viszont egy olyan autót pakoltak össze, ami nem csak duzzad az erőtől, de környezetbarát is! Íme a Continental GT3 Pikes Peak-re épített verziója! 
 
A korábbi, 2018-ban és 2019-ben elért sikerek után, a Bentley újra rajthoz áll, hogy megmutassa mire képes, de állítólag utoljára. Az autó a Time Attack 1 osztályban fog indulni, a tömeggyártott autók kategóriájában és a kormány mögé Rhys Millen-t ültetik, aki már több rekordot is felállított a 20 kilométeres, 156 kanyarral rendelkező pályán. A jelenlegi bajnok David Donner, aki 9 perc 36,5 másodperc alatt teljesítette a távot egy Porsche GT2 RS Clubsport-tal. Ez pedig azt jelenti, hogy a Bentley-vel több mint 125 km/h-s átlagsebességet kell teljesítenie Rhys-nek, ami nem csak a kanyarok miatt, hanem a több mint 1,5 km-es szintkülönbség miatt sem könnyű feladat, mivel abban a magasságban egész más a levegő sűrűsége és ez kihatással van a motor teljesítményére és az aerodinamikára is. 
 
Éppen ezért a GT3 kapott egy gigantikus hátsó szárnyat, ami akkora, hogy Bentley versenyautón még soha nem lehetett ekkorát látni, elöl is egy elég durva splitter kapott helyet, oldalt pedig a kisablakok helyére két óriási légbeömlő került, amiknek köze van az autó hátulján található nyílásokhoz. A 4 literes V8-as turbómotor teljesítményéről nem találtunk információkat, de annyit sikerült megtudni, hogy a FastR műhellyel közösen fejlesztett autó, bioüzemanyaggal is használható, aminek köszönhetően környezetkímélőbb a használata. 
 
Mivel a Bentley 2023-tól hibrid, majd 2030-tól tisztán elektromos hajtással akar gyártani autókat, meglepő lehet, hogy bioüzemanyaggal működik ez a modell, de a cég ügyvezető mérnöke, Matthias Rabe azt nyilatkozta, hogy így akarják megmutatni, hogy környezettudatosan is lehet élvezni a motorsportot. 
A végeredmény elég durvára sikerült és kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket fog elérni vele Rhys Millen a legendás pályán! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. április 18.)