Biztos mindenki hallott már a Gumpert márkáról, azon belül is az Apollo típusról. Roland Gumpert annak idején olyan sportautót szeretett volna, ami utcán is tökéletesen használható, de versenypályán is megállja a helyét. Ennek eredménye volt az említett autó. Sokáig csendben volt a cég, de úgy néz ki elég ütős lesz a visszatérés! 
 
Miután a gyártót felvásárolta egy kínai cég, új modellel jelentkeztek, ami már jövőbe mutató technikával érkezik és még mindig képes borsot törni a sportautók orra alá. Ez lenne a Gumpert Nathalie. 
 
Formára nagyon hasonlít a felvásárló, Aiways által gyártott autókra, de ettől ez még egy több mint 500 lovas masina. Azonban nem csak a külseje érdekes, de a technológia is, ami a karosszéria alatt lapul. Metanol üzemanyagcellás rendszer, ami 15kW-os, ezzel pedig teljesen független a különböző töltőktől. 65 liter metanolra van szükség a teljes feltöltésre, amihez, a gyártó szerint, 3 perc is elegendő. Ráadásul 190kWh az akksi teljesítménye, ami több mint a Tesla-é (100 kWh) Persze még nincs tökéletes hálózat kifejlesztve az utántöltésre, úgyhogy "mezei" metanollal is feltölthető az autó. 
 
A teljesítmény 536 lóerő, ami pont elég ahhoz, hogy 2,5 másodperc alatt katapultálja az autót 0-ról 100-ra. A végsebesség 300 km/h. 2 sebességes váltó és tengelyenként 1-1, azaz két darab motor hajtja az autót, ami így összkerékhajtású.
 
Természetesen ez az autó is úgy készül, hogy a tulajdonos bármikor kimerészkedhessen az autóval versenypályára, ezért az FIA által is elfogadott csövezést találjuk a beltérben. A gyártó 500 darabot szeretne készíteni ebből a különleges sportautóból és az ára pedig, átszámítva, nagyjából 145 millió környékén lenne. A szerencsés megrendelők 2021 elején vehetik majd át autójukat. 
 
Ez persze megint olyan kategória, ami átlagember számára elérhetetlen, de mindenképp érdekes megoldást vetít előre. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. május 19.)

Forrás: Fast Car