Amíg a világon minden Porsche tulaj azon van, hogy az utókornak megőrizze autóját és még a széltől is óvja, addig vannak olyan, akik inkább a saját útjukat járják és megvalósítják álmaikat. 
 
Wesley Kagan álma az 1960-as évek F1 versenyautója volt, de mivel ilyet nem lehet csak úgy venni az interneten, magának kellett megépítenie. Mivel Wesley elég jól képben van a Porsche Boxsterekkel kapcsolatban, így nem volt kérdés, hogy mihez fog nyúlni, ráadásul ettől az igazi Porsche rajongók sem kapnak lábrázást talán. 
 
Kagan autóját Jim Clark Lotus 49 modellje ihlette, de semmiképp sem akart egy replikát, hanem inkább a saját változatát akarta megépíteni. 2500 dollárért vásárolt egy Porsche Boxstert, mivel annak motorja a legtökéletesebb erre a célra az alacsony súlypont és az ereje miatt. Meghagyta kormányművet, a váltót és még pár más alkatrészt és egyedi, csővázas alvázat hegesztett a hajtás köré. A teljesen nyitott versenyautó tolórudas felfüggesztést kapott és tulajdonképpen minden alkatrész tökéletesen látszik. 
Jelen állás szerint nincs 500kg az egész autó (495 egészen pontosan) és ha mindennel elkészülnek, akkor a motor olyan 300 lóerő körül fog teljesíteni. 
 
Persze ez még nagyon messze van a kész állapottól, de jön-megy-megáll és Kagan még az utcára is kivitte már, ami mondjuk nem éppen a legokosabb ötlet, de végülis megúszta intézkedés nélkül. 6 hónap munka van eddig az autóban és elég jó ütemben halad, hogy hamarosan élesben is kipróbálhassa a saját keze által épített retro versenyautót. Több ilyen eszement figura kéne a világnak, de ez csak magánvélemény. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a Youtube csatornáját, ahol nyomon követhetitek az építést! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. október 11.)