Nagy utat tett meg a Hummer ami kezdetben HMWV néven futott és a katonák nevezték el Humvee-nek. Az eredetileg, kizárólag, katonai célokra épített autóra nagyon gerjedt Arnold Schwarzenegger és a folyamatos nyomásnak végül engedtek és készültek civil változatok, amiknek a felszereltsége nem volt annyira spártai mint a katonai verzióké. A H1-et többféle motorral szerelték, volt belőle benzines V8 és többféle Detroit Diesel V8 is. A teljesítményadatoknál nem feltétlenül a lóerők, inkább a nyomaték számított és persze az autó durva terepjáró képessége sem elhanyagolható. 
 
Azonban ez az oldal nem a gyári autókról szól, kivéve néhány esetben, hanem az épített gépekról, legyen szó optikai tuningról, teljesítménynövelésről vagy teljes átépítésről, és itt kerül képbe a Mil-Spec Automotive (MSA), akik luxusterepjárókat faragnak ezekből, az amúgy már alapból sem szerény gépekből. 
 
Az "alapcsomag", ami M1 névre hallgat, 299,500 dollártól indul. Ebben Duramax Diesel motor dolgozik 500 lóerővel és 1355 Nm nyomatékkal, a motorhoz pedig Allison 1000 T6 váltó csatlakozik. Az M1-ben minden megvan, amire csak szüksége lehet az embernek. Megmaradtak a terepjárós képességek, de belül teljes luxus várja a vevőt és ezért a pénzért mindent úgy alakítanak át, építenek be, amit a megrendelő kér, szóval teljesen szabadon lehet variálni a dolgokat. 
 
A Mil-Spec viszont szeretett volna egy olyan autót építeni, amibe minden tudásukat belerakják, így megszületett a Mac Daddy Package, ami az M1-R. Ebben 800 lóerős motor található, 1760 Nm nyomatékkal és Rod Hall Racing futóművel. Persze itt már az ár is borsosabb, egészen pontosan 412.000 dollárt kell a kasszánál hagyni. Természetesen semmi meglepő nincs abban, hogy valaki rendelt magának egy ilyen durván megcukrozott példányt. 
 
Kívül Warn 12K csörlő, 20-as katonai felnik, frontra szerelt csövezés, kiegészítő LED fények, fényes vagy matt külső elemek közül lehet válogatni, de a vevő kérhet 6 dugattyús Wilwood fékeket vagy fedélzeti ARB kompresszort. A beltérben is elszabadulhat a fantázia. Gyémánt varrással díszitett Nappa bőrt kérhetünk mindenhova. Egyedi műszerek, kormány, váltófülek, pohártartók és szellőzők mellett 4 sima USB és kettő gyorstöltős port is helyet kapott. JL Audio termékek gondoskodnak a szórakoztatásról, a fejegység pedig vízálló is. 
 
Mivel hamarosan érkezik az elektromos Hummer, a Mil-Spec gondolkodott már átépítésben, de ez mind attól függ, hogy érkezik rá érdeklődés a megrendelők részéről. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a Mil-Spec Automotive oldalát. 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. június 06.)

Forrás: Mil-Spec Automotive