A Singer Vehicle Design-t nem hiszem, hogy jobban be kéne mutatni. A Los Angeles-ben található cég Porsche 911 modelleket alakít át, különleges módon. Ez annyit tesz, hogy az általuk készített autók messziről kitűnnek a többi közül. A cég jelmondata: Minden részlet számít! Ezt annyira komolyan veszik, hogy még a legapróbb részlet is akkora figyelmet kap, mint egy nagyobb, látványosabb alkatrész, elem vagy bármi más. 

A képeken látható autókat egyedi rendelésre készítették és újragondolták, átalakították az 1990-es 911 964 modellt egy olyan off road géppé, ami minden terepen megállja a helyét. Ehhez segítségül hívták Richard Tuthill-t, aki Oxfrodban alakít át Porsche-kat versenyautóvá, legyen szó rallyról vagy aszfaltversenyről. 

A megrendelő egyébként rögtön kettő autót kért. Az egyik Parallax White, amit nagy sebességű sivatagi futamokra készítettek fel, a másik pedig Corsica Red és szintén nagy sebességű versenyekre, de itt már aszfalton is remekül használható modellt alakítottak ki. 

Az autókat megemelték, keményebb és hosszabb úton járó lengéscsillapítókat kaptak, szekvenciális verseny váltót építettek be és elöl-középen-hátul különleges differenciálmű oldaj mega folyamatos hajtást, ami mind a négy kerékre kihat, de ezt talán mondani sem kell. 

3,6 literes, léghűtéses, dupla turbós motor hajtja a kocsikat, ami 450 lóerő és 569 Nm leadására képes. Az autó súlyát karbon elemekkel vitték lejjebb, amik könnyedén cserélhetőek. A kovácsolt, 8x16 méretű felnikre BF Goodrich all-terrain gumikat húztak és 4 dugattyús fékek lassítják az autót valamint hidraulikus kézifék is beépítésre került. 

A beltérben FIA szabvány csövezés, versenyülések, GPS navigáció, rehidratációs rendszer a főbb jellemzők, de ott vannak még a verseny pótkerekek, a nagyí hatótávolságú üzemanyagtartály, amik ugyan nem a beltér részei, hanem az egyéb módosítások közé tartoznak. 

Az átalakítás áráról nem nyilatkozik a cég, de gondolhatjuk, hogy ide nem kevés Euro-t égettek el, viszont cserébe olyan élményt nyújt, amit kevés autó tud. IDE KATTINTVA találtok még képeket a galériában. 


 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. január 12.)