Emlékeztek a Vissza a jövőbe 2. részére, amikor az öreg Biff, 2015-ben, meglátja a DeLoreant? 
"Repülő DeLorean? Ilyet sem láttam már vagy 30 éve..." 
Ha a repülő változat ennyire meglepte, mit szólna Nick Allen változatára? 
 
Befektetési céllal...
 
Az egész dolog mögött Nick könyvelője áll, aki azt tanácsolta, hogy befektetési céllal vegyen magának egy ilyen kocsit, mivel a retro dolgok értéke rohamosan nő és később, ha szükséges, ez az autó fedezheti a bérleti díját azon a helyen, ahol a vállalkozását működteti. Nick ezt a feleségének is felvetette, de azt nem mondta el, hogy mit is akar venni, így az asszony áldását adta, Nick pedig megvalósíthatta egy régi vágyát és vett egy DeLoreant. 
 
Az autózás és a tuning nem áll messze Nick-től, hiszen korábban is volt már épített autó a tulajdonában. Volvo P1800ES, V70 T5, több kettes Golf és egy Scirocco is, ami mai napig megvan neki. A DeLorean viszont más. Egy olyan autó, amihez kevesen nyúltak eddig és nem is áll hozzá hegyekben kieégszítő. Ezért alaposan meg kell fontolni, hogy mit és hogyan csinál az ember. Nick-nek két kikötése volt. Kevés km legyen az autóban és tökéletes állapotban legyen a kaszni. Viszonylag szerencsésnek mondható, mert az Egyesül Államokban talált egy keveset futott és viszonylag hibátlan darabot. Fontos szempont volt az is, hogy úgy alakítsa át majd, hogy könnyedén vissza lehessen állítani az eredeti állapotára az autót.  
 
"Ez az autó arra született, hogy rendesen leültessék!
Ez volt Nick első véleménye amint meglátta az autót. Az Intermotiv pedig segített neki megvalósítani az elképzelését és Stealth gátlók és lufik valamint KNTRL vezérlő felhasználásával beépítettek egy levegős rendszert az autó alá, amihez erősített alsó lengőkarok is beépítésre kerültek. Mindez ráadásul pár óra alatt vissza alakítható gyárira. 
A kerékjáratokban, a gyárihoz nagyon hasonló formájú, felniket találunk. Ezeket a RAD48 készített egyedileg Nick számára. A RAD48 DLR felnik elöl 8x16, hátul pedig 10,5x17 méretben és 195/40 valamint 235/40 méretű gumikkal töltik ki a kerékjáratokat. 
 
A karosszéria azért nem volt teljesen makulátlan. Rengeteg horpadás volt az autón, némelyik golflabda méretű és mivel az autó különleges bánásmódot igényel, ezért eltelt egy kis idő, mire mind a 252 horpadás eltüntették. (Ebből 90 csak a motorháztetőn volt.) A hajtás megmaradt teljesen gyári állapotban, csakúgy mitn a beltér, ahol azért néhány, a filmből ismerős, kiegészítőt azért találunk. Ilyen a légdeszka (amibe beépített Bluetooth hangszórók vannak), vagy éppen a magát bekötő Nike cipő. 
 
Ha nagyon őszinte akarnék lenni ,akkor ez tipikusan egy "felni+ültetés" jellegű építés, de az igazat megvallva, már maga az alap akkorát üt, hogy egyszerűen nincs is szükség többre! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. november 11.)

Forrás: Fast Car